Hallituksen uusi linjaus oli helpotus yrittäjä Pasi Partaselle – Puumalan Siltakemmakat pysyy kalenterissa, mutta teltan kohtaloa mietitään

Tapahtumien yleisörajoituksia lievennettiin, yli 500 hengen kesäjuhlat ovat mahdollisia heinäkuun alusta alkaen.

Vesa Vuorela

Puumalan Siltakemmakoiden järjestäjä, yrittäjä Pasi Partanen katsoo edelleen luottavaisena tulevaisuuteen.
Puumalan Siltakemmakoiden järjestäjä, yrittäjä Pasi Partanen katsoo edelleen luottavaisena tulevaisuuteen.

Maan hallitus linjasi torstaina uusiksi määräyksiä suurten yleisötapahtumien järjestämisestä.

Uusien linjausten mukaan 1. heinäkuuta alkaen on jälleen mahdollista järjestää yleisötilaisuuksia, joihin osallistuu yli 500 henkilöä.

Edellytyksenä on yleisön turvallisuudesta huolehtiminen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tilaisuudet on järjestettävä ulkona.

Niin ikään tilaisuuksissa yleisötilat on jaettava useisiin lohkoihin ja alueisiin. Taustalla on vaatimus turvavälien säilymisestä riittävinä.

Ruotsalaisten tulo epävarma

Hallituksen tiedotustilaisuuden anti oli helpotus puumalalaisyrittäjä Pasi Partaselle. Puumalan Siltakemmakat säilyy eteläsavolaisessa tapahtumakalenterissa edelleen.

– Päivämäärät (5.–8.8.) ovat ennallaan. Samoin olen vahvistanut kaikkien esiintyjien kanssa, että he ovat edelleen meille varattuina.

– Sen verran on tosin vielä epävarmaa ettemme tiedä, pääsevätkö ruotsalaiset artistit tänne. Tosin työmatkallehan he ovat tulossa, aprikoi Partanen.

Puumalan Siltakemmakoissa esiintyvät muun muassa Anna Abreu, Behm, J. Karjalainen, Laura Voutilainen ja Erin. Ruotsista ovat tulossa ysäridiskonimet Basic Element, Pandora ja Solid Base.

Tapahtuma-alue laajemmaksi?

Partasen mukaan nyt alkavat neuvottelut Puumalan kunnan ja aluehallintoviraston kanssa.

– Kunnalta täytyy kysyä, onko tapahtuma-aluetta mahdollista laajentaa, jotta saamme siihen väljyyttä lisää. Elyltä täytyy varmistaa yleisömäärä, joka saadaan tapahtuma-alueelle ottaa, yrittäjä sanoo.

Järjestäjän mukaan tapahtuman puitteisiin saattaa tulla muutoksia. Kysymysmerkki on toistaiseksi se, miten telttaa voidaan käyttää tapahtumassa.

– Yksi mahdollisuus on, että teltta jää pois kokonaan ja vain lava katetaan. Toinen vaihtoehto on, että teltasta jätetään pois seinät, Partanen luettelee.

Näiden säätöjen takana on edellytys siitä, että tapahtumat on järjestettävä ulkona. Umpiseinäinen teltta ei täytä näitä edellytyksiä, vaikka ei kiinteä rakennus olekaan.

Uusimmat uutiset