Imatran palvelutaloyhdistys luopuu hoivapalveluistaan — henkilöstö siirtyy Med groupiin kuuluvalle Onni-hoivalle

Toiminta siirtyy uudelle toimijalle näillä näkymin maaliskuun alussa. Onni-hoiva on vuokralaisena palvelutaloyhdistyksen kiinteistöissä.

Anu Pakarinen

Muutoksen tuulet puhaltavat Imatran palvelutaloyhdistyksessä. Kuvassa toiminnanjohtaja Marja Sormunen ja hallituksen puheenjohtaja Harri Nykänen.
Muutoksen tuulet puhaltavat Imatran palvelutaloyhdistyksessä. Kuvassa toiminnanjohtaja Marja Sormunen ja hallituksen puheenjohtaja Harri Nykänen.

Imatran palvelutaloyhdistys (Ipty) luopuu hoivapalveluiden tuottamisesta. Yhdistys on päättänyt siirtää henkilöstönsä Med group -konserniin kuuluvalle Onni-hoivalle.
— Lähdimme etsimään palveluiden tuottamiseen leveämpiä hartioita. Me olemme olleet vain pieni hyttynen valtakunnalisiin toimijoihin verrattuna, kuvailee palvelutaloyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Harri Nykänen.
Palvelutaloyhdistys kartoitti yhteistyömahdollisuuksia myös muiden isojen toimijoiden, kuten Attendon kanssa.
— Med groupin kanssa päästiin parhaaseen neuvottelutulokseen. Hallituksemme on jo hyväksynyt sopimuksen. Asia vaatii vielä yleiskokouksen siunauksen.
Onni-hoiva tulee vuokralaiseksi Imatran palvelutaloyhdistyksen omistamiin kiinteistöihin. Sen on tarkoitus aloittaa 1. maaliskuuta.

Palvelutaloyhdistys toimii vuokraisäntänä

Palvelutaloyhdistyksen kokonaishenkilöstömäärä on noin 50. Henkilöstö siirtyy Onni-hoivaan vanhoina työntekijöinä nykyisillä ehdoilla.
— Yhdistyksen palvelukseen jää toiminnanjohtajan lisäksi vain muutamia ihmisiä.
Asiakkaiden palveluihin ei muutoksella ole vaikutusta. Nykänen uskoo, että uusi toimija tuo hoivapalveluihin uutta ajattelua ja myös selviä parannuksia.
— Heidän kauttaan palveluihin tulee mukaan esimerkiksi lääkärihoiva, kun tähän asti tarjolla on ollut sairaanhoitajatasoista palvelua.
Palvelutaloyhdistyksen tehtäväksi jää edelleen sen omistamien asuintalokiinteistöjen hallinnointi, asiakasvalinnat, viriketoiminnan järjestäminen ja paikallisten järjestöjen kanssa tehtävä yhteistyö.
— Siinä on meille riittävästi puuhaa.
Imatran palvelutaloyhdistyksen uusin kiinteistö, senioritalo Iltatähti valmistui joulun alla. Harri Nykänen ei pidä poissuljettuna, että palvelutaloyhdistys rakentasi Imatralle uutta jatkossakin.

Minna Mäkinen

Imatran palvelutaloyhdistyksen uusin kiinteistö, senioritalo Iltatähti valmistui joulun alla. Onni-hoiva ryhtyy pyörittämään palveluita palvelutaloyhdistyksen vuokralaisena.

Onni-hoivan toimitusjohtaja: Imatralla hyvä asenne

Onni-hoivan toimitusjohtaja Kari Virta toteaa yrityksen olevan vaikuttunut tavasta, jolla Imatran palvelutaloyhdistys on toiminut.
— Henkilökunnan asenne tekemiseen on tehnyt meihin hyvän vaikutuksen. Imatralla työtä tehdään sydämellä. Meillä on samanlainen arvomaailma. On kiva jatkaa ja miettiä yhdessä, miten palveluja kehitetään.
Neuvottelut palvelutaloyhdistyksen kanssa jatkuvat edelleen, samoin kehityssuunnitelmien teko.
— Tähtämessä on aloittaa maaliskuun alussa. Jos aloitus jostain syystä siirtyy vaikka kuukaudella, ei sekään haittaa. Palvelutoimintaan ei kuitenkaan tule keskeytyksiä, toteaa Virta.

Onni-hoiva on osa Med groupia, jonka omistaa Tradeka

Onni-hoiva on osa kotimaista Med groupia, joka tarjoaa sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluita. Med groupin omistaa suomalainen Tradeka-yhtiöt.
Med groupin palveluksessa on noin 2 000 ihmistä.
Imatran palvelutaloyhdistys on toiminut Imatralla vuodesta 1970.

Juttua päivitetty torstaina 10. tammikuuta kello 10.41 Harri Nykäsen ja Kari Virran kommenteilla.

Luetuimmat