Yli 80-vuotias autokorjaamorakennus Tainionkoskentien varressa puretaan – Uuden vuokralaisen etsinnästä luovuttiin: "Rakennus on hauraassa kunnossa"

Rakennus on tarkoitus purkaa jo ensi vuoden aikana.

Joonas Tapaninen

Imatran autokorjaamo lopetti toimintansa viime vuoden lopulla. Sen jälkeen korjaamorakennukseen yritettiin vielä löytää uutta vuokralaista, mutta etsintä ei tuottanut tulosta. Nyt rakennusta odottaa purkaminen.
Imatran autokorjaamo lopetti toimintansa viime vuoden lopulla. Sen jälkeen korjaamorakennukseen yritettiin vielä löytää uutta vuokralaista, mutta etsintä ei tuottanut tulosta. Nyt rakennusta odottaa purkaminen.

Autokorjaamona toiminut rakennus Imatralla Tainionkoskentien varressa joutuu purettavaksi.

Autokorjaamotoiminta tiloissa loppui vuosi sitten, kun viimeiset kymmenen vuotta autokorjaamoa pyörittänyt Arttu Pakarinen laittoi pillit pussiin.

Imatran autokorjaamon tilalle yritettiin vielä tuolloin löytää uutta vuokralaista, ja sinne oli ehdolla muun muassa autonkorjaamiseen sekä moottoreihin liittyvää harraste- ja liiketoimintaa.

Vuokralaisen etsinnässä päädyttiin kuitenkin umpikujaan.

– Käyttökustannukset rakennuksessa ovat niin kovat, ettei sitä ole järkevää vuokrata. Rakennuksessa on kallis öljylämmitys, ja se on muutenkin tosi hauraassa kunnossa, kertoo tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen Imatran kaupungilta.

Pilaantunut maa-aines voi nostaa purkukustannuksia

Autokorjaamorakennuksen myötä Tainionkoskentien varresta poistuu pieni pala rakennettua historiaa. Rakennus on nimittäin peräisin niinkin kaukaa kuin vuodelta 1938, jolloin talvisotakaan ei vielä ollut alkanut. Alun perin rakennus palveli ajoneuvosuojana.

Maat, joilla rakennus seisoo, ovat aikoinaan kuuluneet Miikin suvulle ja tulleet kaupungin omistukseen maakaupan myötä.

Sami Turunen sanoo, että rakennus on tarkoitus purkaa jo ensi vuoden aikana. Purkamisaikataulu on kuitenkin ehdollinen siitä, etteivät purkutyön kustannukset nouse budjetin yli ympäristöllisten syiden vuoksi.

– Nähtäväksi jää, löydetäänkö rakennuksen alta pilaantunutta maa-ainesta. Sitä ei ole vielä tutkittu, mutta asia selviää purkamisen yhteydessä tehtävässä haitta-ainekartoituksessa, Turunen toteaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset