Pelastuslaitoksella työntäyteinen ilta ja yö — Kaatuneiden puiden raivaukset työllistivät Lappeenrannassa, Imatralla vältyttiin sähkökatkoilta

Katja Määttä

Suurin osa puiden raivaustehtävistä tuli Lappeenrannan alueelle.
Suurin osa puiden raivaustehtävistä tuli Lappeenrannan alueelle.

Voimakas tuuli kaatoi puita perjantaina ja lauantaiyönä Etelä-Karjalassa. Palokunnalle tuli 11 puiden raivaustehtävää, joista kahdeksan Lappeenrannassa. Yksi puista oli kaatunut rakennuksen päälle, loput teille.

Sähkökatkokartan mukaan Etelä-Karjalassa oli lauantaiaamuna kello 8.30 vain muutamia sähköttömiä asiakkaita Parikkalassa ja Rautjärvellä. Viimeisten 24 tunnin aikana Parikkalassa oli ollut enimmillään lähes 1400 sähkötöntä, Rautjärvellä noin 150.

Imatra säästyi sähkökatkoilta

Imatran seudun sähkön jakelualueella sähkökatkoilta säästyttiin.

— Pahin myrsky taisi onneksi mennä pohjoisen puolelta ohi. Tavallista suurempaa päivystystä ei sitten tarvittukaan, kertoo Tero Karjola Imatran seudun sähköltä.

Sähkölaitos kuitenkin varautuu ongelmatilanteisiin viikonlopun aikana, sillä mahdollisesti vaarallisen voimakkaan tuulen varoitus on voimassa Etelä-Karjalan alueella lauantai-iltaan saakka. Myös sunnuntaina varoitetaan voimakkaasta, puuskittaisesta koillistuulesta kello kymmenestä iltakuuteen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset