Jarva esittää Etelä-Karjalaan yhteistä yrityspalveluyhtiötä - Kehyn ja Wirman yhteensulautuminen on nousemassa keskusteluun.

Anu Pakarinen

Aki Keskisen mielestä maakunnallista kehitysyhtiöitä kannattaa selvitellä, jos sitä kautta löytyy leveämpiä hartioita.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva haluaa selvittää, voisiko Etelä-Karjalan yrityksille perustaa yhteisen yrityspalvelun.
Tällä hetkellä Imatran seudulla yrityspalveluista vastaa kuntien omistama Imatran seudun kehitysyhtiö ja Lappeenrannassa kaupunkiorganisaatioon sulautunut Wirma Lappeenranta.
— Mielestäni myös yrityspalvelujen olisi uudistuttava. Lappeenrannan kaupunki haluaakin selvittää, olisiko Etelä-Karjalassa tarvetta maakunnalliselle yrityspalvelulle, jossa olisi mukana Lappeenrannan ja Imatran kaupungit, korkeakoulut ja ammatillinen koulutus sekä pk-yritysten ja suuryritysten edustajia.


Imatralla Jarvan ehdotusta tai nykyistä laajempaa yhteistyötä ei suoralta kädeltä lytätä.
Imatran yrittäjätaustainen kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja yrittäjä Anna Helminen sanoo olevansa avoin uusien toimintatapojen tarkastelulle.
— Imatralla tästä ei viime aikoina ole keskusteltu laajemmin, mutta maakuntauudistuksen yhteydessä asioita voidaan pohtia.
Helmisen mukaan kehitysyhtiön resurssit ovat kapeat.
— Jos tätä kautta löytyisi leveämpiä hartioita parempien palvelujen järjestämiseen, niin kyllä asiaa kannattaa selvitellä.  Imatran seudun kehitysyhtiön toimitusjohtaja Aki Keskinen sanoo, että maakunnallisten kasvupalvelujen osalta yhteistyö Imatran, Lappeenrannan ja yliopiston kesken on ollut hyvää jo nyt.
— Toisaalta näyttää siltä, että pienet kunnat ovat menossa toiseen suuntaan. Kuntien elinkeinopalvelut ovat tärkeä osa paikallista elinvoimaa, Aki Keskinen sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset