Neliöt nousussa Imatralla, rakennuslupien kysyntä konttaa vielä

Kerrosneliöissä ja kuutioissa mitattuna rakentamisen määrä kasvoi Imatralla viime vuonna. Isoja teollisuus- ja julkisrakennuskohteita lähti liikkeelle, sekä valmistui myös.

Suurin aloitettu rakennushanke olivat Stora Enson uusi pinnoitustehdas ja rullavarasto Kaukopäässä. Teollisuusrakennuksista valmistuivat Kaukorinki Oy:n varastohalli Ensonrannantielle ja Imatran Lämmön biolämpölaitos Virasojalle.

Suuria valmistuneita rakennustöitä olivat myös Mansikkalan koulun väistötilat ja Imatran uusi teatterikiinteistö. Liikerakentamisen kärkikohteita oli Jatke Oy:n Mansikkalaan rakentama uusi liikekiinteistö.

Sisään jätettyjen rakennuslupahakemusten määrä väheni viime vuonna edelleen. Kaupungin rakennusvalvonta myönsi viime vuonna kaikkiaan vajaat 300 rakennus- ja toimenpidelupaa. Kolme neljännestä myönnetyistä luvista oli peruskorjaus-, toimenpide- ja purkulupia.

Kiinnostus omakotirakentamista kohtaan kääntyi viime vuonna hienoiseen kasvuun. Pitkästä aikaa Imatralla päästiin kaksinumeroiseen lukuun, kun uusien pientalojen rakennuslupia myönnettiin 13.

Matti Veijalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.