Lappeenrannan lentokenttä saa lisää euroja markkinointiin — Kaupunki palkkaa saksankielisen työntekijän myymään matkailupaketteja Keski-Eurooppaan

Lappeenrannan kaupunki lisää paukkuja lentokentän markkinointiin.

Mika Strandén

Lappeenrannan lentoaseman yhteys Italian Bergamoon avautui maaliskuun loppupuolella. Ryanair on lentänyt aiemmin tällä vuosikymmenellä Saksan Weezeen, ja tavoittena on saada jälleen yhteys Saksaan auki.
Lappeenrannan lentoaseman yhteys Italian Bergamoon avautui maaliskuun loppupuolella. Ryanair on lentänyt aiemmin tällä vuosikymmenellä Saksan Weezeen, ja tavoittena on saada jälleen yhteys Saksaan auki.

Lappeenrannan kaupunki lisää paukkuja lentokentän markkinointiin.

Jatkossa kaupunki rahoittaa lentokentän toimitusjohtaja Eija Joron alaisuuteen sijoittuvan henkilön, jonka tehtävänä on matkailuvolyymin kasvattaminen sekä uusien lentoreittien avautumisen edistäminen Lappeenrantaan. Kohderyhmänä ovat Euroopan saksankieliset alueet.

Saksaa puhuva henkilö palataan tekemään kovaa jalkatyötä. — Kimmo Jarva

Palkattava henkilö paitsi markkinoi Lappeenrantaa saksankielisillä alueilla, ideoi ja suunnittelee erilaisia matkailupaketteja. Tavoitteena on saada matkailijat viipymään Lappeenrannassa mahdollisimman pitkään.

— Saksaa puhuva henkilö palkataan tekemään kovaa jalkatyötä. Hän on yhteyksissä matkanjärjestäjiin saksankielisillä alueilla, kertoo Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Kolmivuotinen paketti

Markkinointiprojekti on kolmivuotinen.

Tarvittaessa resurssia voidaan hyödyntää myös muilla markkina-alueilla, joilla on potentiaalia matkailun kasvattamiseen ja uusien lentoyhteyksien avaamiseen.

Jarvan mukaan tavoitteiden toteutumista seurataan niin, että projekti voidaan lopettaa kesken tai jatkaa sitä, mikäli se tuo kaivattuja tuloksia.

Ryanair on aiemmin lentänyt Lappeenrannasta Hollannin rajan pinnassa sijaitsevaan saksalaiseen Weezen kaupunkiin. Saksa-yhteyksiä on haettu myös sen jälkeen, kun lentokenttä siirtyi Lappeenrannan kaupungille. Toistaiseksi lentoyhteyttä Saksaan ei ole saatu auki.

200 000 euroa matkailun kehittämiseen

Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti maanantaina osoittaa yhteensä 200 000 euroa vuosille 2018—2020 saksankielisen alueen matkailuvolyymin kasvattamiseen tähtäävien myyntitoimenpiteiden edistämiseen.

Jo aiemmin kaupunki on päättänyt 500 000 euron rahoituksesta lentokentän markkinointiin ja toiminnan ylläpitämiseen.

Rahoitus osoitetaan vuonna 2017 konsernihallintoon kertyneistä säästöistä. Jarvan mukaan säästöjä kertyi noin kolme miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus esitti maaliskuussa valtuustolle, että säästyneistä euroista yhteensä miljoona euroa voidaan käyttää elinkeinopoliittisiin hankkeisiin.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut