Salibandykentiltä tutut Toni Soikkeli ja Tapio Kinnunen ovat uuden äärellä: kaksikko aloitti Lasiliike Nettilasin yrittäjinä maaliskuun lopulla

Kaksikko opiskelee kovaa vauhtia lasihommia sekä yrittäjänä toimimista.

Santeri Tynkkynen

Salibandykentiltä tutut Toni Soikkeli ja Tapio Kinnunen aloittivat Nettilasin yrittäjinä maaliskuussa.
Salibandykentiltä tutut Toni Soikkeli ja Tapio Kinnunen aloittivat Nettilasin yrittäjinä maaliskuussa.

Salibandykentiltä ja kaukalon laidalta tuttujen Toni Soikkelin, 38, ja Tapio Kinnusen, 28, elämässä puhaltavat uudet tuulet. Kaksikko aloitti maaliskuun loppupuolella Lasiliike Nettilasin yrittäjinä.

Entinen omistaja Joni Häkkinen ehti pyörittää liikkeen toimintaa vuodesta 2011 saakka. Häkkinen siirtyi pyörittämään Imatran keilahallia, ja tästä avautui salibandysta tutulle kaksikolle mahdollisuus aloittaa yrittäjänä.

— Olen tuntenut entisen omistajan pitkään. Oli vähän aikaisemmin jo puhetta, että voisin tulla tähän auttamaan. Hänellä kun tuli tuo keilahallihomma, niin aloin miettiä tämän ostamista, Soikkeli kertoo.

Lopulta Soikkeli pyöritteli asiaa mielessä päivän verran. Tämän jälkeen hän kertoi asiasta Kinnuselle, joka mietti niin ikään päivän verran asiaa.

— Helpompi lähteä kahdestaan uuteen maailmaan. Ja tässä kuitenkin aina tarvitsee kahden olla töissä, Soikkeli toteaa.

Uuden opiskelua

Soikkeli työskenteli vuoden verran Natusen leipomolla kuljettajana ennen Nettilasin ostamista. Kinnunen puolestaan työskenteli urheilutuotteiden maahantuojan riveissä Espoossa viiden ja puolen vuoden ajan.

Kummallakaan ei ollut aikaisempaa kokemusta lasin parissa työskentelystä, eikä myöskään yrittäjänä olemisesta.

— Paljon tässä on opittavaa. Eikä se ole pelkästään tämä lasihomma mitä opiskellaan, vaan myös yrittäjänä toimiminen. Kellon katsominen on jäänyt kokonaan, Soikkeli kertoo.

Uusille yrittäjille iso asia olikin se, että edellinen omistaja perehdytti heidät työhön erinomaisesti. Kaksikko oli kuukauden päivät omalla ajalla opiskelemassa työtä Häkkisen omistaessa yrityksen.

Lisäksi Häkkinen avusti ja opasti uusia yrittäjiä vielä kuukauden verran yrityksen myymisen jälkeen.

— Ei olisi pystynyt lähteä hommaan mukaan, jos ei olisi noin hyvää opastusta saanut. Ja edelleen hän neuvoo, jos tulee uusia asioita eteen, kaksikko kertoo.

— Helpompi lähteä kahdestaan uuteen maailmaan — Toni Soikkeli

Santeri Tynkkynen

Kaksikko sai hyvän perehdytyksen työhön. Tässä Soikkeli valmistaa liukulasia.
Kaksikko sai hyvän perehdytyksen työhön. Tässä Soikkeli valmistaa liukulasia.

Töitä riittää

Nettilasi hoitaa käytännössä kaiken lasiin liittyvän työn. Heidän työhön kuuluu muun muassa autojen tuulilasit, eristyslasit, parvekelasit, liukulasit, kattolasit, terassilasit sekä saunan- ja kylpyhuoneen lasit.

Pääasiassa he toimittavat laseja, mutta asiakkaan pyynnöstä myös asennuspalvelu on saatavilla.

Lasien lisäksi palveluihin kuuluu myös autojen ilmastointihuollot.

Lasiliikkeellä oli valmiina jo asiakaskunta, johon lukeutuu muun muassa vakuutusyhtiö. Töitä on alkumetreillä riittänyt.

— Ei ole tarvinnut sormia pyöritellä, kun tietää että koko ajan hommaa on, he kertovat.