Perjantain napakka pakkaskeli ei Koskenpartaalla ulkoilevia haitannut: "Se on pukeutumis- ja asennekysymys, sanoo imatralainen Mari Rita – Kysyimme, mitä mieltä ihmiset ovat kovista pakkasista ja kuinka he pukeutuvat

Tällä säällä voi kävellä, laskea mäkeä ja potkukelkkailla. Hiihtämiseen on aika rapsakka keli, ja en ehkä ihan hikiurheilua lähtisi harrastamaan, Mari Rita pohtii.

Santeri Tynkkynen

Imatralaiselle Mari Ritalle kahdenkymmenen asteen pakkaset eivät ole liikaa. Hän pukeutuu lämpimästi ja monella kerroksella.
Imatralaiselle Mari Ritalle kahdenkymmenen asteen pakkaset eivät ole liikaa. Hän pukeutuu lämpimästi ja monella kerroksella.

Talvi saapui tällä viikolla Suomeen ja Imatralle oikein kunnolla. Maa on valkeana ympäri kaupunkia ja pakkastakin piisaa.

Imatralla lämpömittari painui perjantaiaamuna 25 pakkasasteen tuntumaan, ja iltapäivälläkin Koskentorin lämpömittari näytti 22 pakkasastetta.

Jalkauduimme Koskenpartaalle kysymään ihmisten mielipiteitä kovista pakkasista. Kysyimme, onko loppuviikon yli 20 asteen pakkaset jo liikaa, mikä on heidän mielestä sopiva pakkanen ja kuinka he pukeutuvat näillä keleillä.

Kysyimme myös, aikovatko he olla paljon ulkona kylmällä säällä ja mitä tällaisella pakkasella ulkona voi tehdä.

Mari Rita, 42

– Ei tämä ole liian kova pakkanen. Ihana kun talvi on talvea. Jos on kireämpää kuin 25 astetta pakkasta, niin sitten alkaa olemaan kylmä. Pukeudun erittäin lämpimästi ja monella kerroksella. On villaa, merinovillaa ja toppaa. Aion ulkoilla tällä pakkasella, se on vain pukeutumis- ja asennekysymys. Tällä säällä voi kävellä, laskea mäkeä ja potkukelkkailla. Hiihtämiseen on aika rapsakka keli, ja en ehkä ihan hikiurheilua lähtisi harrastamaan.

Santeri Tynkkynen

Pekka Miikki.
Pekka Miikki.

Pekka Miikki, 72

– On tämä vanhalle ukolle jo pikkaisen liikaa. Sopiva on sellainen viisi astetta pakkasta. Minulla on urheilukerrasto tässä alla, kävelee sitten vähän reilummin. Olen käynyt kahtena aamuna kävelemässä. Joka päivä pitäisi lenkki tehdä. Kylmällä ilmalla pienempi ja lämpimällä pidempi.

Santeri Tynkkynen

Juuso Ahvonen.
Juuso Ahvonen.

Juuso Ahvonen, 30

– Helposti nämä pakkaset kestää, talvella pitää olla pakkasta. Sopiva pakkaskeli on 5–15 astetta. Pukeudun tarpeen mukaan: aamulla olin kaksi ja puoli tuntia metsässä kävelemässä ja ihan sopivasti oli päällä. Nyt on vähän kevyemmin, kun olen pääsääntöisesti sisätiloissa. Aion ulkoilla näillä pakkasilla ihan normaalisti. Tällä säällä voi tehdä mitä vain, järjen mukaan. Tietysti kovempaa hengästymistä välttäen.

Santeri Tynkkynen

Heini McNichool.
Heini McNichool.

Heini McNichool, 28

– Ei tämä ihan liian kova pakkanen ole, mutta se on siinä ja siinä. Tämän kanssa pärjää kun tietää, ettei se kestä niin älyttömän pitkään. Sopiva pakkanen on sellainen viisi astetta. Laitan aika paljon päälle, nyt on poikkeuksellisen vähän. Yleensä on ainakin kolme kerrosta takin alla, parit housut ja villasukat. Muuten en ehkä suunnittelisi ulkoilua näillä keleillä, mutta sunnuntaina on tulossa sellainen lumikenkäilyjuttu. Kävely on tällä säällä hyvää tekemistä.

Santeri Tynkkynen

Roni Manninen.
Roni Manninen.

Roni Manninen, 27

– Tämä on sopiva talvinen keli, vähän ehkä siinä rajoilla. Vähän voisi olla lämpimämpi. Maksimissaan 15 astetta on hyvä pakkanen, liikunnan kannalta kymmenen astetta. Kerrospukeutuminen, pitää pukeutua sopivasti, että pärjää ulkona. Näillä keleillä en itse juurikaan ulkoile: kävelen autolle ja sisälle, ja se on siinä. Kävely voisi olla näillä pakkasilla paras, ei tule hiki, mutta ei kylmäkään.

Luetuimmat