Steinerpäiväkodilla on pula lapsista — esiopetus ensi syksynä kokonaan koulujen yhteyteen

Hannu Ojala

Lumikukka Kiander oli päiväkodissa ja eskarissa Koskitontussa. Eskarilaisille tarkoitettu parvi on tuttu niiltä ajoilta.
Lumikukka Kiander oli päiväkodissa ja eskarissa Koskitontussa. Eskarilaisille tarkoitettu parvi on tuttu niiltä ajoilta.

Esiopetus siirtyy ensi syksynä Imatralla kokonaan koulujen yhteyteen.
Imatrankoskella toimivalle yksityiselle päiväkoti Koskitontulle muutos tietää lapsimäärän puolittumista.

Steinerpäiväkotina vuodesta 1989 toimineessa Koskitontussa on 20 paikkaa. Lapsia on tällä hetkellä 19, ja toisen ryhmän siirtyessä kouluille kapasiteetista on käytössä vain puolet.

Päiväkoti on viiden henkilön työpaikka, ja heistä kolme on vakituisessa työsuhteessa.

Päiväkodin johtaja Merja Ijäs toivoo vanhempien muistavan, että Imatralla on tarjolla myös vaihtoehtoinen malli varhaiskasvatukseen.
— Vielä kymmenen vuotta sitten tilanne oli sellainen, että steinerpäiväkotiin oli jonoa. Moni saattaa kuvitella, että tilanne on edelleen sama. Näin ei ole, Ijäs sanoo.

Toinen sitkeästi elävä väärä käsitys Ijäksen mukaan liittyy päiväkotimaksuihin.
Ne ovat täsmälleen samat kuin muissa kaupungin päiväkodeissa.
— Me tuotamme palvelun Imatran kaupungille. Maksun kerää kaupunki, emme me.

Päiväkotia pyörittää kannatusyhdistys, jossa on noin 40 jäsentä. Jäsenistön runko muodostuu päiväkotilasten vanhemmista. Tukimaksu lasten vanhemmilta yhdistykselle on vapaaehtoinen, Ijäs tähdentää.

Koskitontun päivittäinen ohjelma rakentuu vuoden kiertoon. Siihen kuuluvat luontoretket ja esimerkiksi kesäaikana oma kasvimaa. Pienenä yksikkönä päiväkoti valmistaa ruokansa itse, ja raaka-aineina käytetään luomutuotteita.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut