Lumi on pitänyt luut ehjinä — liukastumisesta johtuvia murtumia on Etelä-Karjalassa vähemmän kuin tavallisesti tähän aikaan vuodesta

Mika Strandén

Runsas lumi on aiheuttanut vain vähän tapaturmia ja onnettomuuksia Etelä-Karjalassa. Kuva tammikuun alkupuolelta.
Runsas lumi on aiheuttanut vain vähän tapaturmia ja onnettomuuksia Etelä-Karjalassa. Kuva tammikuun alkupuolelta.

Pöpperöisessä kelissä on hyväkin puolensa: ihmiset ovat loukanneet itseään vähemmän kuin tavallisesti tähän aikaan vuodesta.

Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystykseen on hakeutunut hoidettavaksi vain joitakin ihmisiä kaatumisesta johtuvan murtuman tai venähdyksen takia, kertoo toimintayksikön esimies Anne Saltiola.

— Tänä talvena ei ole ollut erityisen liukasta. Ihmiset ovat osanneet ilmeisesti ajaa rauhallisesti, koska kelin aiheuttamia liikenneonnettomuuksiakaan ei ole ollut. Talvi ei yllättänyt ihmisiä tänä vuonna, Saltiola sanoo.

Loppuviikoksi on ennustettu rankkoja lumisateita, mutta päivystyksessä ei nosteta valmiutta pyryn takia.

— Meillä on hälytyssysteemi, jolla saamme tarvittaessa lisää henkilökuntaa töihin. Päivystyksessä ei tarvitse varautua erityisesti silloin, kun avoterveydenhuolto on auki, Saltiola sanoo.

Saltiola ei ryhdy ennustamaan kevään säätä ja mahdollisia liukastumisia, mutta esittää toiveen mopoilijoille ja moottoripyöräilijöille ajokelejä silmällä pitäen.

— Malttakaa odottaa, että hiekat lakaistaan pois tieltä.

Luetuimmat