Vuoksenniskan uuden koulun rakentaminen aikataulussaan — Virasojan päiväkodin piha valmis

Taneli Toikka

Päiväkodin piha-alue on käytännössä valmis. Taustalla näkyy koulukeskuksen rakennustyömaa.
Päiväkodin piha-alue on käytännössä valmis. Taustalla näkyy koulukeskuksen rakennustyömaa.

Vuoksenniskan koulun ja sen viereisen Virasojan päiväkodin rakennustyöt ovat aikataulussaan.

Kesän aikana rakennustöitä on jatkettu, ja piha-alueiden uudistaminen aloitettu. Virasojan päiväkodin piha on käytännössä valmis. Lapset pääsevät käyttämään pihaa heti päiväkodin auetessa keskiviikkona elokuun 1. päivä, kertoo rakennuttamisesta vastaava Ari Lattu Mitra Imatran Rakennuttajalta.

Syksyn aikana päiväkodin päätyyn on tarkoitus valmistua vielä hiekkatekonurmi, kuntoilualue laitteineen ja skeittipaikka. Pihojen uudistaminen jatkuu myös ensi kesänä.

Silmämääräisesti päiväkodin piha saattaa näyttää pienemmältä kuin entinen. Latun mukaan se kuitenkin vain muutti muotoaan.

— Pihaa pienennettiin koulun puolelta, mutta vastaavasti kasvatettiin toisesta päädystä. Näin saatiin uudelle koulurakennukselle välituntipihaa, Lattu kertoo.

Taneli Toikka

Uuden koulurakennuksen seinät alkavat olla pystyssä.
Uuden koulurakennuksen seinät alkavat olla pystyssä.

Uudella koulurakennuksella on kesän aikana tehty seiniä ja lattioita.

— Seinäelementit alkavat olla paikoillaan, ja maanvaraiset lattiat on valettu. Vesikaton rakentaminen on käynnissä ja väliseinien muuraus alkaa tällä viikolla, sanoo Lattu.

Harjannostajaisia koululla on tarkoitus viettää vuoden loppupuolella. Toiminta uudessa rakennuksessa alkaa ensi vuoden elokuussa. Vuoksenniskan koulukeskus on kaupungin uuden kouluverkon ensimmäinen osa. Elokuussa 2019 kouluun siirtyvät Kaukopään ja Virasojan alueen koululaiset.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset