Korona sotki Imatran Inkeri -patsaan rahankeräysaikataulun – rahankeruuluvalle on haettu jatkoaikaa: "Olen luottavainen, että raha saadaan kasaan", sanoo Pia Rantanen

Keruutavoitteesta puuttuu vajaat 10 000 euroa. Taiteilija Riku Tuuhalla on työn alla kolme vaihtoehtoa patsaasta. Ne esitellään Imatra-päivänä 5. syyskuuta. Paikallaan Inkerinaukiolla patsas on viimeistään kesällä 2022.

Veera Honkanen

Imatran Inkerien ja Kanta-Imatra -seuran toiveesta Imatran Inkeri -patsaasta ei ole tulossa abstraktia vaan figuratiivinen, kuvailee Pia Rantanen. Rantanen (edessä) oli itse Imatran Inkeri vuonna 2012.
Imatran Inkerien ja Kanta-Imatra -seuran toiveesta Imatran Inkeri -patsaasta ei ole tulossa abstraktia vaan figuratiivinen, kuvailee Pia Rantanen. Rantanen (edessä) oli itse Imatran Inkeri vuonna 2012.

Koronan aiheuttama poikkeustilanne on sotkenut Kanta-Imatra -seuran toteuttaman rahankeräyksen aikataulua. Sen vuoksi elokuussa umpeutuvalle rahankeruuluvalle on haettu jatkoa.

– Ennen juhannusta tehty rahankeräyslupahakemus on käsittelyssä poliisihallituksessa, kertoo Kanta-Imatra -seuran varapuheenjohtaja Pia Rantanen.

Keräystavoitteesta puuttuu Rantasen mukaan vielä vajaat 10 000 euroa.

– Rahaa on tullut yksityishenkilöiltä, mutta valtaosan lahjoituksista ovat tehneet paikalliset firmat. Korona-aikana meillä ei ole ollut rohkeutta tai halua lähteä kyselemään yrityksiltä lahjoituksia.

Teosvaihtoehdot julki Imatra-päivänä

Rantanen on luottavainen, että puuttuva rahasumma saadaan kasaan.

Lahjoitusten lisäksi varainkeruuta on tarkoitus tehdä esimerkiksi hyväntekeväisyyskonsertilla.

– Istuva Inkeri Heini Vesterinen suunnittelee Vuoksen mieslaulajien kanssa konserttia, jonka tuotto käytettäisiin patsaaseen, kertoo Rantanen.

Imatran Inkeri -teoksen toteuttajaksi valitulla kuvanveistäjä Riku Tuuhalla on työn alla teoksesta kolme eri vaihtoehtoa. Ne esitellään Imatra-päivänä 5. syyskuuta.

– On vielä auki, toteutetaanko patsaasta yleisöäänestys vai valitseeko voittajavaihtoehdon Kanta-Imatra -seuran ja Imatran Inkereiden muodostama raati, Rantanen sanoo.

Kaupunki vastaa patsaan ylläpidosta

Imatran kaupungin hoitoon luovutettava patsas sijoitetaan aikanaan Inkerinaukiolle.

– Kaupunki hoitaa patsaalle jalustan ja vastaa jatkossa patsaan ylläpitokustannuksista.

Rantanen toivoo, että keräyssumma on kasassa vuoden loppuun mennessä.

– Jos kaikki menee nappiin, voisi patsas olla paikallaan kesällä 2021, viimeistään kuitenkin kesällä 2022.

Luetuimmat