Iivo Niskanen saapuu kesällä Imatran Lunta tupaan -tapahtumaan —Olympiavoittajan mukaan heinäkuinen hiihtokisa on elämys joka pitää kokea

FAZRY ISMAIL

Iivo Niskasella on riittänyt vientiä olympiavoiton jälkeen.
Iivo Niskasella on riittänyt vientiä olympiavoiton jälkeen.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen on ensimmäinen kiinnitys 5.7. Ukonniemen stadionilla järjestettävään Lunta tupaan-tapahtuman hiihtäjäkaartiin.

Iivo Niskanen oli mukana Lunta tupaan-tapahtumassa vuonna 2015 ja palaa Imatralle menestymään.

— Edellisestä kerrasta jäi hyvä maku ja on nälkää tulla uudestaan kokeilemaan. Silloin ei vauhti riittänyt menestykseen, Niskanen muistelee.

Niskasen mukaan hiihtokilpailu heinäkuussa on itsessään jo sellainen elämys, jonka haluaa kokea.

IPV:n organisoima Lunta tupaan-tapahtuma järjestetään tulevana kesänä kolmatta kertaa. Kahdella aiemmalla kerralla yleisömäärä on ollut yli 3000.

Päivä alkaa hiihtokilpailulla alkuillasta ja päättyy klo 19.00 alkavaan Superpesiksen otteluun Imatran Pallo-Veikkojen ja Joensuun Mailan väillä.

Niskanen osallistuu tapahtumaan kilpailijana ja hiihto-osuuden jälkeen faneilla on mahdollisuus tavata hiihtäjäsankari.

Niskanen on viime vuosina noussut urheilijana tähtikategoriaan. Hän voitti 2014 olympialaisissa parisprintin kullan yhdessä Sami Jauhojärven kanssa. Vuosi sitten helmikuussa 2017 hän sivakoi Lahdessa MM-kultaa 15 kilometrin perinteisen tyylin kilpailussa ja tuoreimpana urotekona Pyeongchangin olympialaisissa Niskanen nappasi 50 kilometrin olympiakultaa. Lisäksi Niskanen valittiin vuoden 2017 parhaaksi urheilijaksi Suomessa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.