"Mäihä" voitti Ukonniemen taimitarhan ideakilpailun – Suunnitelmassa maatrampoliineja, koirapuisto, skeittiparkki, ensilumen pulkkamäki ja paljon muuta

Yleisöäänestyksen voitti ehdotus nimeltä Imatralaine.

Imatran kaupunki

Ukonniemen taimitarhan suunnittelukilpailun voitti suunnitelma nimeltä Mäihä.
Ukonniemen taimitarhan suunnittelukilpailun voitti suunnitelma nimeltä Mäihä.

Ukonniemen entisen taimitarhan paikalle suunnitellun toimintapuiston ideakilpailun voittaja on selvillä.

Palkintolautakunta mieltyi eniten Hämeen ammattikorkeakoulussa opiskelevien Sanni Virjulan ja Johanna Kuurilan ehdotukseen Mäihä.

Suunnitelmaan sisältyy paljon erilaisia toimintoja leikkialueista koirapuistoon ja näyttelytiloista erikoispuukukkulaan.

Mäihä toisi taimitarhan alueelle myös kuntoiluvälineitä, skeittiparkin, maatrampoliineja ja muun muassa ensilumen pulkkamäen, joka avataan samaan aikaan ensilumen ladun kanssa.

Tilaa jää myös vaikka konserteille, ryhmäliikunnalle ja vapaaseen pelailuun laajalla, auringon muotoisella hiekkakentällä ja sitä ympäröivällä nurmialueella.

Palkintoraadin mukaan voittajatyössä on huomioitu monipuolisten toimintojen ja avoimeksi jäävien alueiden sijoittelu erinomaisesti.

Maaston muotoilu, reitit ja kasvillisuuden valinnat ovat taiten suunniteltuja.

Suunnittelijat kuittaavat palkinnoksi 3 000 euroa.

450 äänesti

Toiseksi sijoittui Sanna Agrillanderin, Eila Hannulan, Päivi Kokkolan ja Tiina Paalasmaan ehdotus Kipinä. Tekijät palkittiin 1 800 eurolla.

Kolmanneksi sijoittuivat Riikka Lipsasen Virtaus sekä Leea Purasen, Tanja Vaalivirran ja Miia Vehkaperän Imatralaine, joka sai kunniamaininnan ja voitti myös yleisöäänestyksen.

Kolmanneksi sijoittuneet ehdotukset palkittiin molemmat 900 euron tunnustuksella.

Yleisöäänestyksessä jätettiin 450 ääntä.

Maisema-arkkitehtuurin ja maisemasuunnittelun opiskelijoille suunnattu ideakilpailu tuotti yhteensä 16 ehdotusta.

Kaupunki miettii, miten suunnitelmia jatkossa hyödynnetään.

─ Saimme paljon hyviä kilpailutöitä. Olemme siitä iloisia ja jopa yllättyneitä. Nyt katsomme, miten näitä suunnitelmia voimme hyödyntää pala kerrallaan. Voimme poimia parhaita paloja useista kilpailutöistä toteutukseen, toteaa Imatran kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen kaupungin tiedotteessa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset