Rajakoiramestaruus Lappiin: Vanhempi rajavartija Tommi Juopperi ja saksanpaimenkoira Nette veivät yksilökilpailun

Kaakkois-Suomen rajavartiosto

Yksilökilpailun voitti vanhempi rajavartija Tommi Juopperi ja saksanpaimenkoira Nette. Koirakko työskentelee Kelloselän rajavartioasemalla Lapissa.
Yksilökilpailun voitti vanhempi rajavartija Tommi Juopperi ja saksanpaimenkoira Nette. Koirakko työskentelee Kelloselän rajavartioasemalla Lapissa.

Valtakunnallisen rajakoiramestaruuskilpailun voittajakoirakko tulee Lapin rajavartiostosta. Kelloselän rajavartioasemalla työskentelevät vanhempi rajavartija Tommi Juopperi ja saksanpaimenkoiranarttu Nette voittivat yksilökilpailun.

Kilpailuun kuului tottelevaisuuskoe ja erilaisia maastokokeita. Kokonaiskilpailun voittajakoirakko oli paras myös vanhan jäljen jäljittämisessä.

Rajakoiramestaruus ratkottiin Imatralla keskiviikkona ja torstaina. Mukana oli koiranohjaajia ja rajakoiria Lapista, Kainuusta, Pohjois-Karjalasta ja Kaakkois-Suomesta.

Joukkuekilpailun voitti Kainuun rajavartiosto. Kaakkois-Suomen rajavartiosto sijoittui joukkuekilpailussa neljänneksi.

Rajakoiramestaruudet ratkotaan joka toinen vuosi. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1950 alkaen. Kilpailuun osallistuu kolme edustajaa jokaisesta rajavartiostosta.

Rajakoiramestaruuskilpailun tulokset löytyvät Rajavartiolaitoksen verkkosivuilta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.