Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen raiskauksesta liki kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen

Oikeuden mukaan miehen syyllisyydestä ei jäänyt varteenotettavaa epäilystä, vaikka mies kiisti syytteen.

Anu Kiljunen

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut miehen raiskauksesta liki kahden vuoden vankeusrangaistukseen.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut miehen raiskauksesta liki kahden vuoden vankeusrangaistukseen.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut miehen raiskauksesta yhden vuoden ja 11 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Tapauksen julkisessa selosteessa kerrotaan, että vuonna 1993 syntynyt mies ja nainen olivat tavanneet ravintolassa. Sen jälkeen he olivat menneet miehen autoon. Autossa mies oli väkisin kosketellut naista, vaikka tämä ilmaisi sanallisesti, ettei halua miehen tekevän niin.

Mies vei naisen asuntoonsa, jossa hän raiskasi naisen. Mies pakotti naisen sukupuoliyhteyteen käyttämällä väkivaltaa ja käytti hyväkseen sitä, että nainen ei pelkotilan tai muun avuttoman tilan takia kyennyt puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan.

Oikeus piti naisen kertomusta luotettavana

Mies kiisti syyllistyneensä raiskaukseen tai mihinkään rikokseen. Hänen mukaansa seksuaalinen kanssakäyminen perustui yhteisymmärrykseen ja naisen suostumukseen.

Käräjäoikeus katsoi, että tapahtumia on arvioitava naisen kertoman pohjalta, koska syytetyn kertomus muuttui esitutkinnan jälkeen ja oli ristiriidassa todistelun kanssa.

Oikeuden mukaan syyte tuli näytetyksi toteen naisen luotettavalla kertomuksella, jota todistelu tuki. Miehen syyllisyydestä ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Miehen saaman ehdottoman rangaistuksen puolesta puhuivat teon moitittavuus ja miehen syyllisyys. Teko myös loukkasi vakavalla tavalla naisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Oikeus määräsi miehen maksamaan naiselle yhteensä noin 5 700 euroa korkoineen kärsimyksestä, tilapäisestä haitasta ja muita kuluja.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset