Ketterän kenraali oli lupaava, mutta tietääkö se sitten huonoa ensi-iltaa

Tenho Tiilikainen

Ketterän Sami Jekunen (38) mielii saada kiekon pois Jokipoikien Teemu Lahtiselta.

Reilut 300 katsojaa näki torstaina Ketterän kaatavan Jokipojat Imatralla 2—1 (1—0, 1—0, 0—1). Aika harvinaista herkkua.

Toivottavasti hyvä kenraaliharjoitus ei merkitse huonoa ensi-iltaa. Ketterä pelasi nimittäin viimeisessä harjoitusottelussaan torstaina peliä, jolla se menestyy myös ensi viikolla alkavassa Mestiksessä.

Jos taas huono kenraaliharjoitus tietää perinteisellä kaavalla hyvää ensi-iltaa, niin ei hätää. Ei Ketterä torstaina liian hyvä ollut, paljon jäi vielä parannettavaa hyökkäyksessä ja maalipaikoissa.

Imatralle tullut Jokipojat jäi kahdessa ensimmäisessä erässä imatralaisten luisteluvoiman ja fyysisyyden jyräämäksi. Aika yllättävää, koska Jokipoikia on veikattu Mestiksen kärkiporukoihin kuuluvaksi. Torstaina Jokipojille jäi ronkkijoiden rooli, vieraat olivat valtaosan peliajasta vähän myöhässä.

Tuntui, etteivät pohjoiskarjalaiset saaneet missään vaiheessa luisteluaan käyntiin ja jaloissa painoi vielä keskiviikon voitollinen ottelu SaPKoa vastaan Joensuussa. Saattoihan painetta olla pääkopassakin, kun viime kauden mestarin jälkeen vastassa oli vain sarjanousija.

Hyökkäys kunnossa, melkein

Torstain peli osoitti, että valmentaja Matias Lehtosella on kasassa jo muutama aika valmis hyökkäysvitja. Ykkösvitja Joona Jääskeläinen. Erno Ripatti ja Ville Tenosalmi oli luisteluvoimainen ja fyysisesti erittäin vahva. Myös kakkosvitja Jere Laine, Tomi Iso-Mustajärvi ja Santeri Vuoti sekä kolmosen Samuli Vuokniemi, Toni Jalovaara ja Onni Toivanen ovat ehjiä kokonaisuuksia, vaikka tehot olivat kolmikoilta torstaina kateissa. Niin ne olivat toki muiltakin.

Rudolfs Maslovskisin ja Jesse Koskisen välissä sentteri pelasi nyt Jesperi Viikilä. Ei huonosti, mutta avaukset eivät antaneet ”Rudille” avaimia käyttää parasta avuaan, nopeutta ja pelisilmää.

Maalivahtiosastolla Ketterän homma on kunnossa. Jere Myllyniemi torjui vähät tilanteet varmasti. Ketterän puolustus selvisi puolestaan torstain ottelusta aika helpolla. Jokipoikien paineistus pakkeja vastaan oli lähes olematonta.

Yksi maali erässään

Avauserässä yksi maali, asialla Ketterän Sameli Ventelä. Ketterän maalivahdilla Jere Myllyniemellä yksi torjunta. Toisessa erässä maali Ketterälle pitkän pyörityksen päätteeksi tekijänä Toni Jalovaara. Päätöserässä yksi maali vieraille ylivoimalla, tekijänä Lauri Hukkanen.

Paljon vauhtia, mutta varsin vähän taidokkaita hyökkäyssommitelmia, kiekollista hallintaa. Kenties, juuri sitä Mestis-kiekkoa, jossa tilan ja ajan puute leimaa lähes kaikkea tekemistä.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat