Sudet tappoivat hirvikoiran Ruokolahden Hauklapissa

Hannu Huttu

Hauklapissa havaittiin eilen kaksi aikuista sutta ja pentueen jäljet. Arkistokuva.
Hauklapissa havaittiin eilen kaksi aikuista sutta ja pentueen jäljet. Arkistokuva.

Naaraspuolinen jämtlanninpystykorva joutui susien raatelemaksi Hauklapissa Martjärven alueella eilen kello 15 aikoihin, vahvistaa Ruokolahden-Imatran riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Hannu Kurki. 4-vuotias hirvikoira oli hirvenhaukkukoulutuksessa ja liikkeellä omistajansa kanssa kahden.

— Omistaja oli kuullut, kun koira haukkuu kaukana näköpiiristä. Omistaja oli soittanut koiran GPS-pantaan ja kuullut sen kautta taistelun ääniä. Koira oli menehtynyt omistajan saapuessa paikalle, kertoo Kurki.

Kurki kertoo paikalla olleen kaksi aikuista sutta sekä pienempiä jälkiä, joiden epäillään olevan peräisin pentueesta. Kurjen mukaan havainto täsmää riistanhoitoyhdistyksen tietoihin alueen susikannasta.

— Saimme ilmoituksen susiparista viime vuonna, jolla on nyt todistettavasti kolme pentua Oritsuolla Pohja-Lankilan pohjoispuolella. Viimeisin havainto samalla reviirillä tehtiin syyskuun alussa, Kurki sanoo.

Jasmin Ojalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet