Hiljaiselo Vääräntalon kulmassa päättyy - Ravintola Amade avaa ovensa perjantaina vanhalla Martinan paikalla

Uusi ravintola tarjoaa puuhiiligrillissä valmistettuja vartaita ja paikan päällä pavuista jauhettua kahvia.

Jarmo Hämäläinen

Ravintola Amade avaa ovensa Vääräntalon kulmassa entisen Martinan paikalla perjantaina. Remonttiviikkojen jälkeen valmiina avaukseen ovat yrittäjät Apta Dogrucu (edessä oik.) ja Sezgio Dogrucu sekä salipuolen monitoimitekijä Katri Both (vas.) ja Johanna Inkinen keittiöpuolelta.
Ravintola Amade avaa ovensa Vääräntalon kulmassa entisen Martinan paikalla perjantaina. Remonttiviikkojen jälkeen valmiina avaukseen ovat yrittäjät Apta Dogrucu (edessä oik.) ja Sezgio Dogrucu sekä salipuolen monitoimitekijä Katri Both (vas.) ja Johanna Inkinen keittiöpuolelta.

Koskenpartaalla sijaitseva Väärätalo saa uutta elämää tiloihinsa. Perjantaina perinteisellä ravintolapaikalla Vääräntalon kosken puoleisessa kulmassa avaa ovensa a la carte -ravintola Amade täysillä anniskeluoikeuksilla.

Itse asiassa Amade on ottanut jo varaslähdön ruokatarjoilussaan.

– Nälkäisille työmiehille on myyty tuosta tiskiltä ruokaa ja hyvin on maistunut, kertoo Katri Both, joka toimii Amadessa salipuolen monitoimityöntekijänä.

Amaden tiloissa on tehty viime viikot remonttia. Edellisen kerran samoissa tiloissa toimintaa ylläpiti ravintola Väärätalo, jonka taival jäi lyhyeksi.

Paremmin nykyinen Amaden tila tunnetaan takavuosilta ravintolan Martinan sijaintipaikkana ja sitä ennen vanhan Pubin kulmana.

Amaden yrittäjäpariskunta Apta ja Sezgio Dogruculle muutto Imatrakoskelle tuli ajankohtaiseksi, kun heidän edellinen yrityksensä Aseman ravintolan tulevaisuus joutui epävarmalle pohjalle keskusaseman purkupäätöksen jälkeen.

– Imatrankoski on hyvä, keskeinen paikka ravintolalle. Varmasti kilpailu tulee olemaan kovaa, mutta minä kyllä tunnen nämä alueet, olen ollut Imatralla töissä jo 20 vuotta, sanoo Amaden yrittäjä Apta Dogrucu.

Amaden tiloissa on sisällä 40 anniskelupaikkaa ja saman verran ulkona terassilla.

Remontin yhteydessä ravintolaan on hankittu puuhiiligrilli, jossa valmistetaan kaikkia mahdollisia grilliruokia, mutta erityisesti vartaita.

Myös paikan päällä pavuista jauhettua kahvia on tarjolla.

Amade on avoinna seitsemän päivää viikossa, maanantaista torstaihin 11-22, perjantaina ja lauantaina tuntia myöhemmin ja sunnuntaina 12-21.

Luetuimmat