Imatran kaupunginvaltuusto hyväksyi Karhumäen ja Imatrankosken kaavamuutokset

Vuoden ensimmäinen kaupunginvaltuuston kokous kesti maanantaina ainoastaan 11 minuuttia. Kokouksessa kaupunginjohtaja Kai Roslakka puhui kaupungin taloudesta sekä yt-neuvotteluista.

Santeri Tynkkynen

Kai Roslakka piti puheenvuoron maanantaina kaupunginvaltuuston kokouksessa.
Kai Roslakka piti puheenvuoron maanantaina kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Imatran kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina ensimmäistä kertaa tänä vuonna kaupungintalon valtuustosaliin.

Lyhyestä, vain 11 minuutin kokouksesta suurimman ajan vei kaupunginjohtaja Kai Roslakan puheenvuoro ajankohtaisista asioista. Roslakka puhui puheenvuorossaan muun muassa kaupungin taloudesta sekä yt-neuvotteluista.

Roslakan mukaan kaupungin taloudesta on käyty julkista keskustelua, jossa on annettu kuva, että talous olisi kuilun partaalla. Ihan niin asia ei ole, sanoi Roslakka.

– Kun kaupunginhallitus valmisteli ja päätti talousarvion, lähtökohtana oli tasapainon hakeminen tulevaisuuden muutosten varalle. Meillä on tiedossa asukasluvun kehitys ja ennusteet. Yt-menettelyllä haetaan tasapainoa tulevan kehityksen varaan.

Kokouksessa valtuusto hyväksyi Karhumäen asemakaavan muutoksen, jonka tavoitteena on mahdollistaa tarvittaessa Tainionkosken päiväkodin laajentaminen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessa myös Imatrankosken koulun asemakaavan muutoksen. Uusi kaava mahdollistaa kahden kerrostalon rakentamisen alueelle.

Kokouksen viimeisenä asiana valtuusto päätti myöntää Imatran toimitilat Oy:lle enintään 14,2 miljoonan euron omavelkaisen takauksen Kosken koulun rakennuttamiseksi tarvittavaa rahalaitoslainaa varten.

Luetuimmat