Lukkoliike jättää Pistetalot  — BLC Turva siirtyy helmikuussa Mansikkalaan

Hannu Ojala

Kari Asikainen ja näyttävä avainaihioiden kokoelma.
Kari Asikainen ja näyttävä avainaihioiden kokoelma.

Lukkoliike BLC Turva tekee Pistetalojen toimipisteessään viimeistä inventaariota. Nykyisissä liiketiloissa BLC Turva on toiminut kymmenen vuotta. Toimialan historia samoilla kulmilla on kuitenkin paljon pidempi. Yrityksen Imatran yksikön päällikkö Kari Asikainenkin tuli Imatran Lukkohuollon palvelukseen jo 80-luvun alussa.

Ensi vuoden helmikuussa toiminta siirtyy Mansikkalaan MS-auton kiinteistön vuokralaiseksi.

— Uusia tiloja remontoidaan parhaillaan ja valmista pitäisi olla tammikuun lopussa, Asikainen kertoo.

Mansikkalassa liike on parempien asiakasvirtojen äärellä, mutta se ei ole ensisijainen syy muuttoon. Siellä neliöt ovat tarkoituksenmukaisesti yhdessä kerroksessa. Työntekijöiden näkökulmasta kyse on Kari Asikaisen mukaan myös turvallisuudesta, koska kulkeminen ja tavaroiden kantaminen portaissa jää historiaan.

Lukkoliikkeessä poikkeavalle, ja heitä Kari Asikaisen sanoo olevan päivittäin, toiminta näyttäytyy arviolta tuhannen avainaihion tauluna. Se on kuitenkin ollut jo pitkään enempi alan historiasta kertovaa rekvisiittaa kuin ydintoimintaa.

— Avaimiakin kysytään esimerkiksi vanhempiin ajoneuvoihin. Me emme ole hankkineet koneita, joilla niitä voi tehdä vuoden 1996 jälkeen valmistettuihin autoihin. Asikainen sanoo.

Pääsiallinen työkenttä on liikkeen seinien ulkopuolella. Se on uusien lukkojen asentamista, oviautomatiikkaa, valvontalaitteita ja hälyttimiä. Se on kaikkea, mitä perinteinen turvallisuus ja nykyaikainen tietotekniikka yhdessä voivat tarjota.

BLC Turvalla on Etelä-Karjalassa toimipaikat Imatralla ja Lappeenrannassa. Savonlinnan Puhelinosuuskunnan pohjalle syntyneellä yrityksellä on toimipaikat sen lisäksi Savonlinnassa, Mikkelissä, Kuopiossa ja Joensuussa.

Imatran kahdeksan työntekijän yksikön toimialuetta ovat Imatra ja sen naapurikunnat.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut