Ruokolahdelle ollaan rakentamassa valokuituverkkoa — Liittymämyynti käynnistyy kevättalven aikana taajama-alueella

Valokuituverkon rakennustöiden on suunniteltu alkavan kesällä.

KATJA JUURIKKO

BLC Telecom on rakentamassa valokuituverkon Ruokolahdelle. Aihekuva.
BLC Telecom on rakentamassa valokuituverkon Ruokolahdelle. Aihekuva.

Ruokolahden kunnan keskustaajamaan aiotaan rakentaa valokuituverkko tulevana kaivuukautena.

Ensimmäinen askel kohti verkon toteutumista tehtiin viime maanantaina, kun kunnanhallitus päätti ohjeistaa Ruokolahden Vuokrataloja liittämään sen omistamat asuinkiinteistöt BLC Telecomin valokuituverkkoon.

— Kunnanhallitus hyväksyi Vuokrataloille valokuituverkon rakentamiseen liittyvän ohjeistuksen yksimielisesti. Tietoliikenneyhteyksien kehittäminen taajama-alueelle katsottiin kunnan kannalta tärkeäksi vetovoimatekijäksi tulevaisuudessa, kunnanjohtaja Tuomo Sallinen toteaa tiedotteessa.

Riittävä määrä tilaajia tarvitaan

Valokuituverkon rakentamiseen ei ole tulossa julkista tukea, vaan verkko rakennetaan markkinaperusteisesti. Valokuituverkon rakentavan savonlinnalaisen BLC Telecomin ehtona on, että verkkoon saadaan riittävä määrä tilaajia.

— Ruokolahtelaisilla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa oman kotiseutunsa kilpailukykyyn ja vetovoimaan, BLC Telecomin toimitusjohtaja Hannu Väänänen kertoo tiedotteessa.

Ruokolahden taajaman omakotikiinteistöihin ja taloyhtiöihin liittymämyynti käynnistyy kevättalven aikana. Verkon rakennustöiden on suunniteltu alkavan tulevana kesänä.

Nopea ja luotettava valokuituyhteys

BLC Telecomin tiedotteessa todetaan, että Ruokolahden asukkaille nopean valokuituverkon välittömät hyödyt ovat verkon kautta toimitettavat kaapelitelevisio- ja laajakaistapalvelut. Lisäksi moderni tietoliikenneinfrastruktuuri tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia yritystoimintaan.

— Kerran kaivettua valokuituverkkoa ei ole tarvetta uudistaa heti seuraavalla vuosikymmenellä, Väänänen sanoo tiedotteessa.

Tällä hetkellä arvioidaan, että valokuidun kapasiteetti riittää tietoliikenteen tarpeisiin seuraavaksi 50 vuodeksi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut