Sillan rakentaminen Ruokolahden Soinilansalmeen alkaa pian

Kiertotien rakentaminen alkaa marraskuun alussa. Sillan pitäisi olla valmis ennen ensi kesää

Jukka Sonninen

Ruokolahden Soinilansalmen pengertie korvataan sillalla. Liikenneviraston mukaan silta rakennetaan talvella, koska liikennettä on vähemmän kuin kesällä.
Ruokolahden Soinilansalmen pengertie korvataan sillalla. Liikenneviraston mukaan silta rakennetaan talvella, koska liikennettä on vähemmän kuin kesällä.

Sillan rakentaminen Ruokolahden Soinilansalmeen alkaa pian. Sen rakentaa rakennusyhtiö NCC, Liikennevirasto kertoo tiedotteessaan.


Silta korvaa paikalla nyt olevan pengertien, ja sen pitäisi parantaa Soinilansalmen ja lähivesien tilaa sekä lisätä veden virtaamista salmessa.
Jo marraskuun alussa aletaan tehdä töitä maastossa, sillä paikalle on tehtävä kiertotie liikennettä varten.


Tämän vuoden puolella aiotaan purkaa vanha pengertie, paaluttaa sillan paikka sekä tehdä telinepohjat.


Tavoitteena on, että 93 metriä pitkä silta olisi valmis ensi kesään mennessä. Sillan rakentaminen maksaa noin 1,3 miljoonaa euroa. Rahat tulevat valtiolta.


Liikennevirasto kertoo, että rakennustyöt pyritään tekemään talvikaudella, jolloin alueen liikenne on vähäisempää kuin kesällä. Soinilansalmen ympäristössä on sekä vakituista asutusta että kesämökkejä.


Oikeus määräsi sillan rakennettavaksi


Soinilansalmen pengertiestä on väännetty kättä noin vuosia. Vuonna 1993—1994 rakennetun tien on katsottu vähentäneen veden virtausta ja heikentäneen vesien tilaa sen ympärillä.


Vuonna 2015 korkein hallinto-oikeus (KHO) määräsi, että paikalle on kolmen vuoden kuluessa rakennettava silta. Oikeus piti pengertietä syynä veden virtaamaan vähentymiseen, rantojen liettymiseen, vesikasvien lisääntymiseen sekä veden samentumiseen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi luvan sillan rakentamiseen viime vuoden lopulla.

Luetuimmat