Imatran seudun kaikki peruskoulut menevät kiinni viimeistään keskiviikkona ja kirjastotkin laittavat ovet säppiin - Katso kooste tästä!

Imatran kaupunginvaltuusto siirsi uimahallia ja urheilutaloa koskevaa seminaariaan tulevaisuuteen.

Silva Laakso

Kulttuuritalo Virta on tulevien viikkojen ajan hiljainen. Tapahtumat on peruttu ja kirjasto kiinni. Tänä torstaina siellä oli määrä olla Tubetour, joka peruuntui. Kuva Tubetourilta vuoden takaa.
Kulttuuritalo Virta on tulevien viikkojen ajan hiljainen. Tapahtumat on peruttu ja kirjasto kiinni. Tänä torstaina siellä oli määrä olla Tubetour, joka peruuntui. Kuva Tubetourilta vuoden takaa.

Imatran seudulla ajetaan opetustoimintaa ja julkisia palveluja alas hallituksen ohjeistuksen mukaisesti. Katso tästä koosteesta, miten ja millä aikataululla toiminnot supistuvat!

Koululaiset etäopetukseen

Suomen hallituksen päätöksen mukaisesti koulut suljetaan keskiviikosta 18. maaliskuuta lähtien. Päiväkodit pidetään toiminnassa. Koulut pysyvät tämän hetken tiedon mukaan suljettuina 13. huhtikuuta saakka.

Imatralla yli 90 prosenttia koululaisista ja noin puolet päiväkotilaisista jäi jo maanantaina kotiin kaupungin johtoryhmän suosituksesta. Imatran kaupunki suositteli maanantaina loppujakin oppilaita jäämään kotiin jo tiistaina. Myös päiväkotilasten jäämistä kotiin suositeltiin.

Myös Ruokolahden kunta suositti koululaisia ja päiväkotilapsia jäämään kotiin jo tiistaista lähtien. Kouluilla opastettiin oppilaita etäopetuksen käytännöistä maanantaina.

Rautjärven kunnassa koulut suljetaan kunnan tiedotteen mukaan keskiviikona ja oppilaat ovat kotona etäopetuksessa.

Päiväkodit pidetään toiminnassa, mutta mahdollisimman monen vanhemman toivotaan pitävän Rautjärvelläkin lapset kotihoidossa.

Jasmin Ojalainen

Tietäjäntalo Mansikkalassa otti vastaan joutsenolaisoppilaita vielä maanantaina. Imatralla suurin osa oppilaista pysytteli jo maanantaina kotona.
Tietäjäntalo Mansikkalassa otti vastaan joutsenolaisoppilaita vielä maanantaina. Imatralla suurin osa oppilaista pysytteli jo maanantaina kotona.

Ammattikoulu kiinni huhtikuun loppuun

Saimaan ammattiopisto Sampo tiedotti maanantaina siirtyvänsä etäopetukseen torstaina 19. maaliskuuta. Opintoja tehdään kotoa käsin ainakin huhtikuun loppuun. Maanantain tiedon mukaan opiskelijoilla on kontaktiopetusta vielä tiistaina ja keskiviikkona. Silloin opiskelijat saavat ohjausta etäopiskeluun Myös Sampon opetusravintolat sekä hius- ja kauneuspalvelut suljetaan toistaiseksi.

Kirjastot sulkevat ovensa keskiviikkona

Kirjastot suljetaan keskiviikosta lähtien. Kirjastojen tavoin Imatralla myös teatteri, liikuntapaikat, nuorisopalvelut ja Virta-opisto pysyvät suljettuina 13. huhtikuuta saakka.

─ Kirjat ovat hyvää ajanvietettä, mutta toivomme, että kirjastossa ei tiistaina synny lainaajaryntäystä, mikä lisäisi tartuntariskiä, vs.kaupunginjohtaja Kaisa Heino totesi kaupungin tiedotteessa.

Rautjärvellä kunnan kirjasto, nuoriso- ja liikuntatilat sekä kansalaisopisto suljetaan keskiviikosta lähtien.

Ruokolahden kunta sulki liikuntahallin ja kuntosalin sekä peruutti ryhmäliikuntatunnit viime lauantaista lähtien.

Minna Mäkinen

Imatran kaupunginvaltuusto ei kokoontunut tänään. Samoin peruttiin maanantaille suunniteltu, uimahallia ja urheilutaloa koskeva seminaari. Arkistokuva.
Imatran kaupunginvaltuusto ei kokoontunut tänään. Samoin peruttiin maanantaille suunniteltu, uimahallia ja urheilutaloa koskeva seminaari. Arkistokuva.

Valtuuston kokous siirtyi

Imatran kaupunginvaltuuston seminaari ja sekä valtuuston kokous peruttiin maanantailta. Kokouksen perumisesta päätti valtuuston puheenjohtajisto.

Valtuustoseminaarin aiheena piti olla uimahallin ja urheilutalon tulevaisuuden pohdinta tehtyjen selvitysten ja ennakkovaikutusarviointien pohjalta.

Kehyllä ei päivystystä toimistolla

Imatran Seudun Kehitysyhtiöllä (Kehy) ei ole seuraavan kahden viikon aikana henkilökohtaista päivystystä toimistolla. Yrityspalvelut pyritään hoitamaan puhelimitse ja sähköisissä kanavissa.

Kehy kokoaa nettisivuilleen yrityksille tarkoitettuja linkkejä, joista voi olla apua talouden hiljentymisestä johtuvissa ongelmissa.

Urheiluseurojen toiminta seis

Useat urheiluseurat laittoivat harjoitus- ja kilpailutoiminnan jäihin jo viime viikolla. Maanantaina tiedotti myös Ruokolahden Palloseura (RPS) keskeyttäneensä ohjatun harrastustoiminnan ainakin 31. maaliskuuta saakka. Myös nelosdivisioonassa pelaava seuran edustusjoukkue RPS Lions keskeyttää harjoituskautensa.

Kevään kulttuuritapahtumia perutaan edelleen

Ensi lauantaina Kulttuuritalo Virrassa järjestettäväksi suunniteltu Dark Ride Kids -lastenkonsertti siirtyy verkkoon.

Live-esityksen sijasta konsertti striimataan suorana verkkolähetyksenä Imatran kaupungin Youtube-kanavalla.

Kevään peruuntuneiden kulttuuritilaisuuksien lista täydentyi maanantaina muun muassa Ylisoutuja-luentosarjan ohjelmassa 25. maaliskuuta olleella Kirsi Uuran luennolla Jääski – Ylä-Vuoksen emäpitäjän historiaa.

Myös Virta-opiston Kevätsäveliä 17. maaliskuuta on peruttu, samoin samalle päivälle kaavailtu työväenopiston luento ikäihmisille.

Juttua muokattu 16.3. kello 20.42. Korjattu otsikkoa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset