Tuhat euroa jaossa parhaan kuvan nappaajalle Ruokolahdella — Palkintoja jaetaan aina kymmenenneksi parhaalle valokuvalle

Äänestys tapahtuu Facebookissa ja kunnankirjastolla. Kuvien tulee olla tuoreita otoksia.

Mika Strandén

Nyt kamera käteen ja Ruokolahtea ikuistamaan. Kuvassa Käyhkään kanava talvihunnussaan.
Nyt kamera käteen ja Ruokolahtea ikuistamaan. Kuvassa Käyhkään kanava talvihunnussaan.

Ruokolahti käynnistää kuvakilpailun aiheella ”Millä kuvalla sinä mainostaisit Ruokolahtea”. Kuvakilpailu alkaa 18. maaliskuuta ja päättyy heinäkuun lopussa. Kilpailussa palkitaan kymmenen parasta kuvaa. Kilpailun tavoitteena on saada kunnan markkinointikäyttöön uusia ja raikkaita kuvia.

— Uskomme palkintojen saavan kuvaajat aktiivisesti liikkeelle, kertoo kunnanjohtaja Tuomo Sallinen.

Pääpalkinto on 1 000 euroa. Lisäksi jaetaan 400 ja 200 euron palkinnot. Sijoille 4—10 sijoittuneet kuvaajat palkitaan lahjakortilla.

Facebookissa voi äänestää

Ruokolahti haluaa kuviin asiakasnäkökulmaa, joten kuvakilpailun pääpalkinnon voittaja valitaan Facebook-äänestyksellä. Ilman Facebookiakin voi osallistua äänestämällä Ruokolahden kunnankirjastolla parasta kuvaa. Kakkos- ja kolmospalkinnot valitsee kunnanhallitus.

Kuvat tulee ottaa kilpailuaikana. Sallinen toivottaakin niin kaikki ruokolahtelaiset, mökkiasukkaat kuin satunnaiset kulkijatkin mukaan kilpailuun ja samalla tutustumaan Ruokolahteen.

— Odotamme saavamme erittäin hyviä kuvia tutuista kohteista, kenties uudesta näkökulmasta kuin myös täysin uusista kohteista, Sallinen toivoo.

Nuorille lisänä oma sarja

Nuoriso otetaan huomioon kuvakilpailussa ja alle 18-vuotiaiden ottamat kuvat voivat osallistua myös nuortensarjaan, jossa palkintoina jaetaan viisi rahapalkintoa. Nuortensarjan parhaat kuvat valitsee nuorisoneuvosto.

— Toivomme kuvakilpailun rinnalla olevan nuortensarjan aktivoivan nuoria innostumaan kuvaamisesta ja löytämään ihan uusia puolia omasta kotikunnasta. Ruokolahden koululla varmasti tämä kilpailu myös huomioidaan ja sitä tullaan integroimaan osaksi opetusta, kertovat Ruokolahden koulun rehtori Kari Stenberg ja kunnan TVT-päällikkö Matti Backman.