Suurin osa toivoi äänestyksessä Mansikkalan sillasta sinistä – Tarkastusraportin mukaan silta kaipaa peruskorjausta: vielä ei ole varmaa, maalataanko silta osittain vai kokonaan

Kuutostien sillan korjaussuunnitelma saattaa käynnistyä ensi vuonna. Projektipäällikkö Seppo Mielonen ei uskalla vielä arvioida, milloin korjaustyöt voisivat alkaa. Rahastahan se on kiinni, hän sanoo.

Santeri Tynkkynen

Silta saa tulevaisuudessa uutta maalia pintaan, mutta projektipäällikkö Seppo Mielonen ei vielä osaa sanoa, maalataanko koko siltaa.
Silta saa tulevaisuudessa uutta maalia pintaan, mutta projektipäällikkö Seppo Mielonen ei vielä osaa sanoa, maalataanko koko siltaa.

Kysyimme Uutisvuoksen lukijoilta verkossa viime keskiviikkona, pitäisikö Kuutostien silta Mansikkalassa maalata, ja minkä väriseksi.

Kysely keräsi 150 vastausta, joista suurin osa toivoi saavan sillan uutta maalia pintaan. Vastauksissa esille nousi kolme värivaihtoehtoa: sininen, oranssi tai Imatran värit sekä pinkki.

Järjestimme vaihtoehdoista vielä äänestyksen, johon osallistui 324 ihmistä. Vastaajista 206 eli 64 prosenttia oli sinisen värin kannalla. Seuraavaksi suosituin vaihtoehto oli oranssi tai Imatran värit, joita toivoi 14 prosenttia vastaajista.

10 prosenttia äänestäjistä toivoi sillan muuttuvan pinkiksi, ja 12 prosenttia oli sitä mieltä, että silta on nykyisellään hyvä eikä se kaipaa maalausta.

Tarkastusraportin mukaan silta kaipaa uutta maalia

Projektipäällikkö Seppo Mielonen Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta (Ely) kertoo, että sillalle tehtiin viime vuonna laajennettu yleistarkastus.

Tarkastusraportti osoitti, että sillalle tulisi lähivuosina saada uudet kaiteet ja reunapalkit. Raportin mukaan silta kaipaisi myös maalausta.

– En osaa vielä sanoa maalataanko koko silta, vai onko se paikkamaalausta. Se tarkentuu suunnittelun kautta, Mielonen kertoo.

Sillan korjaussuunnitelma saattaa käynnistyä ensi vuonna. Mielonen ei kuitenkaan uskalla arvioida, milloin korjaustyöt voisivat alkaa.

Reunapalkkien ja kaiteiden uusiminen sekä sillan maalaus on joka tapauksessa miljoonahomma, vaikka maalaus toteutettaisiin vain paikoittain.

– Rahastahan tämä on taas kiinni. Ei ole halpaa hommaa uusia reunapalkkeja, kaiteita tai maalata, hän sanoo.

Mansikkalan sillan laakerit saadaan kokonaisuudessaan vaihdettua tämän kesän aikana. Remontti kestää näillä näkymin syyskuuhun asti.

Mielosen mukaan juhannuksen jälkeen tämän kesän vaihdettavista laakereista puolet on vaihdettu, jolloin liikenne vaihdetaan toiselle puolelle siltaa.

Vuoksen ylittävä Kuutostien Mansikkalan silta on Väyläviraston omistama, ja sitä hallinnoi Kaakkois-Suomen Ely-keskus.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset