Saimaan rantatontit kiinnostivat odotettua enemmän, jatkolinjauksia rantarakentamisesta syksyllä – "Nyt on aika kartoittaa kaikki mahdolliset rantarakentamisen vaihtoehdot niin Saimaan kuin Vuoksen osalta"

Saimaan rantatonttien koemarkkinoinnista tulleiden vastausten määrä yllätti Imatra Base Campin toimitusjohtajan Jukka Aallikon positiivisesti. Koemarkkinointi tuotti yhteensä 212 vastausta, joista 108 jätti myös yhteystietonsa.

Imatran kaupunki

Tänne ne tulisivat, uudet asunnot. Kuvakaappaus Imatran kaupungin Youtubesta.
Tänne ne tulisivat, uudet asunnot. Kuvakaappaus Imatran kaupungin Youtubesta.

Saimaan rantatontit kiinnostivat koemarkkinoinnissa enemmän kuin mitä Imatran kaupunki osasi odottaa. Koemarkkinointi tuotti yhteensä 212 vastausta henkilöiltä, joita kiinnosti asuminen Saimaan äärellä.

Selvityksen toteuttaneen Imatra Base Campin toimitusjohtaja Jukka Aallikko kertoo kaupungin tiedotteessa ajatelleen alustavasti koemarkkinoinnin saavan noin 100 kiinnostunutta vastaajaa.

– Sikäli vastausten määrä yllätti positiivisesti. Selvästi elämänlaatutekijät ovat nyt erityisen vahvoilla, kun ihmiset miettivät sitä, missä haluavat elää, hän sanoo tiedotteessa.

Selvitykseen vastanneet toivoivat metsäisiä, omarantaisia tontteja omakotitaloille. Mielenkiintoa herättivät myös alle 100 neliön minitalot.

Vastanneista lähes puolet ilmoitti asuvansa tällä hetkellä Etelä-Karjalan ulkopuolella. Selvityksen mukaan kiinnostusta Imatran rantatontteja kohtaan tunnettiin erityisesti Uudellamaalla, jossa asui 32,5 prosenttia vastaajista.

Vastaajista suurin osa (66,5 prosenttia) oli iältään 35–60-vuotiaita. Nuorempia 21–35-vuotiaita vastaajia oli noin 28 prosenttia.

Imatran kaupunki

Näin kaupunki koemarkkinoi rantatontteja Youtubessa.
Näin kaupunki koemarkkinoi rantatontteja Youtubessa.

Anna Helminen: "Nyt on aika kartoittaa kaikki mahdolliset rantarakentamisen vaihtoehdot"

Saimaan rantatonttien koemarkkinointi toteutettiin, koska kaupunki halusi tietoa, onko rantatonttien kaavoittamiselle tarvetta. Koemarkkinointi toteutettiin touko-heinäkuussa.

Koemarkkinoinnissa ollut asuinalue sijoittuisi Lempukan uimarannan ja Malonsalmen väliseen metsään, joka on toistaiseksi virkistys- ja ulkoilualuetta.

Tällä hetkellä rantatonttien osalta ei ole mitään kaavoitusprosessia käynnissä, kertoo Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen.

– Nyt on aika kartoittaa kaikki mahdolliset rantarakentamisen vaihtoehdot niin Saimaan kuin Vuoksen osalta, Helminen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Imatran kaupunki

Imatran rantatontteja kohtaan vetoa tunnettiin Uudellamaalla, jossa asui 32,5 prosenttia vastaajista.
Imatran rantatontteja kohtaan vetoa tunnettiin Uudellamaalla, jossa asui 32,5 prosenttia vastaajista.

Jatkolinjauksia rantarakentamisesta voidaan tehdä syksyllä

Imatra Base Campin Jukka Aallikko, Katri Storhammar ja Panu Kärri sekä Imatran kaupungininsinööri Päivi Pekkanen esittelivät koemarkkinoinnin tuloksia kaupunginhallitukselle maanantaina.

Hallitus antoi toimeksiannon kaupunkikehityspalveluille koota rantarakentamisen kaavavalmistelun vaihtoehdot niin, että kaupunginhallitus voi tehdä syksyn aikana jatkolinjauksia rantarakentamiseen liittyen.

Saimaan rantatonttiaihe on ollut poliittisesti tulenarka. Imatran kaupunginhallitus hyväksyi koemarkkinoinnin aloittamisen vasta äänestyksen jälkeen. Vähemmistöön jääneet demarit vastustivat koemarkkinointia, koska haluavat säästää rannat rakentamattomina.

Luonnonsuojelijatkaan eivät ole olleet mielissään rantatonttisuunnitelmista. Esimerkiksi Hosseinlahden alueelta löytyy metsälain 10 §:n perusteella rauhoitettuja, erityisen arvokkaita elinympäristöjä. Hosseinlahdella on havaittu myös seitsemää uhanalaista lintulajia.

Luetuimmat