Imatralle perustetaan Suomen ensimmäinen hiilineutraali yrityspuisto: Korvenkantaan houkutellaan nyt teknologia- ja teollisuusyrityksiä uudella Mioni-konseptilla —  Tulossa myös yrityshautomo Linnalan koululle

Mioni-nimen takaa löytyy mainostoimisto sekä Mitra Imatran rakennuttaja. Tavoitteena on saada kutistuvaan kaupunkiin lisää elinvoimaa. Yhden venäläisyrityksen kanssa on jo sopimus.

Anu Pakarinen

Mitra Imatran rakennuttajan toimitusjohtaja Lassi Nurmi (vasemmalla) ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tommi Matikainen kertoivat yhtiön uusista avauksista tiistaina Mitran toimitiloissa Imatran kaupungintalolla.
Mitra Imatran rakennuttajan toimitusjohtaja Lassi Nurmi (vasemmalla) ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tommi Matikainen kertoivat yhtiön uusista avauksista tiistaina Mitran toimitiloissa Imatran kaupungintalolla.

Imatralle ryhdytään haalimaan teollisuus- ja teknologiayrityksiä sekä aloittelevia start up -yrityksiä uuden Mioni-brändin avulla.

Mioni Industrial Park nousee Korvenkantaan alueelle, joka kymmenkunta vuotta sitten kaavoitettiin tilaa vievälle kaupalle.

Vireillä on kaavamuutos, joka sallii teollisuus- ja teknologiayritysten tulon alueelle.

Yrityksille luvataan niiden tarpeisiin räätälöityjä tiloja nopeasti, kustannustehokkaasti ja ympäristön kannalta kestävästi.

Mioni Industrial Parkista tulee Suomen ensimmäinen hiilineutraali yrityspuisto, kertovat Mitra Imatran rakennuttajan toimitusjohtaja Lassi Nurmi ja hallituksen puheenjohtaja Tommi Matikainen.

Neuvottelut ovat jo käynnissä ensimmäisten mahdollisten tulijoiden kanssa.

Lisätilaa on tarjolla Pelkolassa

Mioni Industrial Park Korvenkantaan haalitaan ensisijaisesti pk-yrityksiä.

Suurempia yrityksiä voidaan sijoittaa Mioni Industrial Park Pelkolaan.

Mioni by Mitra in Imatra. Kyseessä on paikka, brändi, jota ryhdymme nyt markkinoimaan ja myymään — Lassi Nurmi

Yrityksiä houkutellaan Imatralle helppoudella, halpuudella ja päätöksenteon joustavuudella.

Mitra valmistautuu rakentamaan energiatehokkaita, yritykseltä toiselle monistettavia toimitiloja, joissa on alhaiset käyttökulut.

— Ei Lidlkään piirrä uusia kuvia joka kerta, kun se avaa uuden kaupan, Tommi Matikainen vertaa.

Uudet mahdolliset toimitilat rakennetaan Imatran seudun yritystilojen taseeseen. Yhtiö on entuudestaan velkainen. Lisärasitetta ei ole tulossa, päinvastoin tavoitteena on saada vuokraustoiminnasta kannattavaa, Matikainen sanoo.

Linnalan koulu uuteen käyttöön

Yrityspuiston lisäksi Mioni-brändin alla käynnistetään yrityshautomoa.

Mioni Startup Campus sijoittuu sisäilmaongelmien takia käytöstä poistettuun Linnalan kouluun. Tilat on tutkittu ja korjaustarpeet ovat tiedossa, Lassi Nurmi kertoo. Tilat saadaan käyttökuntoon noin 100 000 euroa maksavalla remontilla.

Yrityshautomoon houkutellaan aloittavia teknologiayrityksiä muun muassa Venäjältä. Pakotteiden takia moni lupaava yritysidea on tällä hetkellä jumissa.

— Pakotteet ovat tässä asiassa puolellamme. Venäjällä on valtava määrä osaavia henkilöitä, jotka haluavat EU-maihin tekemään ja yrittämään, Lassi Nurmi sanoo.

Myös ideavarkauksien pelko hyydyttää toimintaa Venäjällä.

— Pelätään, että ideat karkaavat tai että järjestelmä sosialisoi ne. Halutaan tuoda ideat turvaan tänne, kuvailee Imatran seudun kehitysyhtiön toimitusjohtaja Antti Oravuo.

Nurmen mukaan yhden venäläisen start up –yrityksen kanssa on sopimus.
— Se sijoittuu kesän aikana Imatralle. Lukuisia kyselyjä Venäjältä on tullut. Lähdemme kertomaan Imatran uusista mahdollisuuksista Pietariin seuraavan kerran 25. huhtikuuta, Nurmi kertoo.

Mitran oma avaus

Mioni-konsepti syntyi puhtaasti Mitran hallituksen pohdinnoista. Imatra tarvitsee uutta elinvoimaa, Tommi Matikainen korostaa.

Matkan varrella suunnitelmat on käytetty myös emon hyväksyttävänä. Maanantaina valmista konseptia esiteltiin Imatran kaupunginhallitukselle.

Apuna brändin kehittelyssä oli mainostoimisto.

Harkittavana oli kymmenkunta eri nimeä, Matikainen kertoo.

—Mioni by Mitra in Imatra. Kyseessä on paikka, brändi, jota ryhdymme nyt markkinoimaan ja myymään, Lassi Nurmi maalailee.

Luetuimmat