Blue White Eaglen sisätiloista kannetaan tällä viikolla 30–40 tonnia romua – Laivan rungon purku alkaa ensi viikolla Naantalissa

Kai Skyttä

Blue White Eagle hinattiin Saimaan kanavan kautta merelle syyskuun alussa.

Syyskuussa pois Lappeenrannasta hinatun Blue White Eagle -aluksen romutus on alkanut Naantalissa. Tämän viikon aikana laivalla on tehty sisätilojen purkua.

Toimialapäällikkö Janne Salonen purkutyön tekevästä Deletestä kertoo, että laivan sisätilojen irtaimistoa ja verhoilua on kannettu ulos. Myös koneita on irrotettu.

— Sieltä on sängyistä lähtien viety ulos kevytmateriaalia. Siellä on paljon puisia hyllykköjä, kaapistoja ja laatikostoja. Kaikki irtonainen on ihan kantamalla kannettu pois. Puuta ja muovia on otettu ulos.

Salonen sanoo, että laivan sisätiloista puretaan 4–5 lavallista tavaraa eli arviolta noin 30–40 tonnia.

— Vaikka kyseessä on pieni laiva, hyttejä piisaa.

Ensi viikon maanantaina Blue White Eagle siirretään laiturista telakka-altaaseen, jossa alkaa lopullinen purku.

— Tiistaina aloitetaan koneellinen purkutyö. Keulasta lähtien aloitetaan nokkaleikkurilla palastelemaan. Isompi kone purkaa laivaa ja pienemmällä lastataan romua lavalle.

Salonen kertoo, että purkutyön tulee olla valmis viimeistään 26. lokakuuta, jolloin telakka-altaaseen lasketaan vesi samaan aikaan telakoidun jäänmurtajan takia.

Juhana Nyman

Juhana Nyman

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat