Jokitalkkari Manu Vihtonen ja lappeenrantalainen Mirja Sokura saavat Etelä-Karjalan ympäristöpalkinnot — Suojelukohteina taimen ja saimaannorppa

Katja Juurikko

Manu Vihtonen on tuttu näky Kaakon kulmilla kunnostustalkoissa jalokalojen palauttamiseksi luontoon.

Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala on myöntänyt vuoden ympäristöpalkinnot Mirja Sokuralle ja Manu Vihtoselle. Ympäristöpalkinnolla nostetaan esille ja kiitetään ympäristön kannalta myönteisiä toimia.

Lappeenrantalainen Sokura saa tunnustusta saimaannorpan hyväksi tekemästään työstä. Perustelujen mukaan hän on esimerkki siitä, kuinka yksittäinen ihminen voi antaa huomattavan panoksen itselleen tärkeän asian, hänen kohdallaan suojelutyön hyväksi.

Sokuran ideoima ja toteuttama luonnonkulkijan päiväkirja on luontoharrastuksen tukemisen lisäksi tuottanut muun muassa yli 6 000 euroa saimaannorpan suojeluun.

Vihtoselle palkinto myönnetään virtavesiluonnon ja kalojen eteen tehdystä työstä. Kaakon jokitalkkarina tunnettu kouvolalainen on toiminut vuosien ajan Kaakkois-Suomen kalaston, etenkin uhanalaisen taimenen, hyväksi.

Imatralla hänet on nähty esimerkiksi Pro Immalanjärven toiminnassa. Perustelut kertovat, että Vihtonen on lisännyt kansalaisten ymmärrystä taimenen elinvaatimuksista ja purokunnostushankkeista.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset