Onko kylpyläkäynti syytä rauhoittaa selfieiltä? Uutisvuoksi selvitti, mitä ohjeistuksia Imatran seudun kylpylöissä on allastiloissa kuvaamiseen

Imatran kylpylässä itseään, perhettä tai omaa seuruetta saa kuvata, vieraita ihmisiä ja yleiskuvia altaista ei saa ottaa.

Silva Laakso

Imatran seudun kylpylöissä on eri ohjeistuksia allasosastoilla kuvaamiseen.
Imatran seudun kylpylöissä on eri ohjeistuksia allasosastoilla kuvaamiseen.

Viime viikonloppuna Imatran kylpylän asiakkaat pohtivat, että onko kylpylän allastiloissa valokuvaaminen sallittua. Kävijät olivat havainneet, että venäläiset asiakkaat kuvaavat itseään puhelimella selfietikkujen avulla.

Tikun avulla otettuihin selfie-kuviin voi mahdollisesti jäädä taustalle myös muita ihmisiä. Imatran kylpylän toimitusjohtaja Ari Aspia kertoo, että heidän ohjeistuksen mukaan itseään, omaa perhettä tai omaa seuruetta saa allasosastolla kuvata.

— Vieraita ihmisiä ei saa kuvata allasosastolla ollenkaan, eikä altaista saa ottaa yleiskuvia. Siihen pyritään aina henkilökunnan puolesta puuttumaan, jos havaitaan jotain poikkeavaa, hän kertoo.

Hänen mukaansa allasosastolla itseään tai lapsiaan kuvaavat lähinnä venäläiset asiakkaat.

— He ovat jonkin verran innostuneita kertomaan kuvien välityksellä, että ovat kylpylässä käyneet, Aspia sanoo.

Pukuhuoneissa ja pesutiloissa kuvaaminen on ehdottomasti kielletty.

Aspian mukaan kylpylälle ei ole tullut palautetta asiakkailta allasosastolla kuvaamisesta, ja sama ohjeistus sekä käytäntö on ollut voimassa kylpylässä jo pitkään.

— Ei meillä ole ollut mitään suurempaa ongelmaa. Yksittäistapahtumia on tietysti vuosien saatossa ollut.

Holiday Club Saimaassa kuvaaminen kokonaan kielletty altailla

Rauhassa Holiday Club Saimaan allasosastolla kuvaaminen on kokonaan kielletty.

Ohjeistus ja kuvaamisen kiellon kertovat kyltit sijaitsevat kylpylän tiskeillä. Holiday Club Saimaan hotellijohtaja Anne Puhakainen kertoo, että mikäli kuvaamista havaitaan, allasvalvojat tai muu henkilökunta puuttuu asiaan.

— Se vaatii henkilökunnalta tarkkuutta. Nykyisin kaikilla on kännykkä ja siinä kamera, joten kuvaamisen valvominen on haastavaa.

Hänen mukaansa henkilökunta joutuu puuttumaan kuvaamiseen todella usein.

Scandic Imatran Valtionhotellin kylpylätiloissa ei erikseen ole kielletty kuvaamista, eikä siihen ole varsinaista ohjeistusta. Hotellijohtajan Tomi Saarelaisen mukaan ongelmia ei ole tullut eteen.

— En muista, että olisi tämän tiimoilta koskaan ollut mitään ongelmia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset