Entinen kukkakauppa ja Osuusliikkeen myymälä katoaa Pässiniemen maisemasta –  Imatran kaupunki maksoi kaksi vuotta sitten koulualueen kulmatontista 250 000 euroa

Kaupan purkamiseen on varattu aikaa kuukausi.

Jarmo Hämäläinen

Kukkakauppana ja kirpputorina viimeksi toiminut entinen Osuusliike Imatran Pässiniemen myymälä katoaa Mansikkalan koulukeskuksen kulmalta lähiviikkoina.
Kukkakauppana ja kirpputorina viimeksi toiminut entinen Osuusliike Imatran Pässiniemen myymälä katoaa Mansikkalan koulukeskuksen kulmalta lähiviikkoina.

Mansikkalan koulukeskuksen rakennustyömaalla ovat käynnistyneet myös purkutyöt.

Kukkakauppana ja kirpputorina viimeksi toimineen rakennuksen kattolaudoitusta purettiin perjantaina. Kokonaan rakennus katoaa maisemasta muutaman viikon sisällä.

Purettava rakennus on toiminut alun perin Osuusliike Imatran Pässiniemen myymälänä. Rakennuksessa on sijainnut myös asunto.

Imatran kaupunki osti kaupparakennuksen tontteineen vuonna 2017, kun suunnitelmat uuden koulukeskuksen rakentamisesta Mansikkalaan varmistuivat.

Kauppahinta oli 250 000 euroa

Kaupunki omisti jo ennestään lähes kokonaan tulevan koulukeskuksen 30 000 neliömetrin laajuisen alueen. Vain alueen kulmassa ollut, silloin kirpputorina toiminut rakennus 1 700 neliön tontteineen oli yksityisessä omistuksessa.

Kaupunki maksoi koulukeskuksen lisäalueesta 250 000 euroa.

Entinen kaupparakennus on ollut koulukeskuksen työmaakäytössä rakentamisen aikana, mutta nyt se on jäänyt työmaan kannalta tarpeettomaksi.

Purkutyö aloitettiin asbestipurulla.

Mansikkalan koulukeskuksen työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 65 henkilöä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset