Harvoin televisiota katseleva Jutta Lyytikäinen näki flunssapäivänään esittelyvideon — sitten edessä olivat morsianta etsivä maajussi-Lauri ja kuvauskamerat

Suuret päätökset voivat syntyä hetken mielijohteesta. Niin myös imatralaisen Jutta Lyytikäisen hakemus Maajussille morsian -ohjelmaan savonlinnalaisen Laurin morsianehdokkaaksi.

— Olisin nauranut, jos joku olisi vuosi sitten sanonut, että olen telkkarissa. Ei ole minulle tyypillistä lähteä tutustumaan toiseen tätä kautta, mutta kirje tuli laitettua. Ajattelin, että se olisi sillä selvä.

Uteliaisuus vei voiton

Sitten tuli soitto. Lyytikäinen naurahtaa muistellessaan, että missä kohtaa voi vielä perääntyä. Hevosten parissa harrastaneena hän ei kuitenkaan vierasta lantakasaan astumista, joten päätös vietiin täysillä loppuun.

— Kiinnosti kuitenkin sen verran lähteä katsomaan, minkälainen ihminen sieltä paljastuu myös kameroiden takaa.

Maajussi-Laurin tapaamisen lisäksi kuvaustilanteet toivat oman jännitysmomenttinsa. Koko kansan todistamat kaksinkeskiset hetket eivät ole mitkä tahansa treffit.

— Pieni stoppari oli mielessä kameran edessä ja ensi tapaamisessa meni vähän lukkoonkin. Pikkuhiljaa jännityksen pystyi laittamaan taka-alalle ja tuli rennompi fiilis.

Jaksot hän katsoo yhdessä ystävänsä kanssa, vähän jopa huumorimielessä.

— On outoa nähdä itsensä, mutta mitään yllätyksiä ei ole tähän mennessä tullut. Sekin jännitti, että millainen kuva itsestä välittyy katsojille.

”Olipahan vauhdikas kesä”

Alkukesän loikka tuntemattomaan ei kaduta nyt tippaakaan. Päinvastoin.

— Olipahan ainakin vauhdikas ja erilainen kesä. Ja jotain, mille nauraa vanhana kiikkustuolissa.

Lyytikäisen mukaan ohjelma ei myöskään muuttanut käsitystä tosirakkaudesta tai sen etsimisestä.

— Onhan se yleisön edessä ihan eri luokkaa, mutta samalla tavalla tämäkin on tapa lähestyä toista ihmistä. Nyt tilaisuus tutustua toiseen vain tuli tv-formaatin kautta.

Lyytikäisen yllätykseksi omat kasvot ovat jo ehtineet tulla yleisölle tutuksi. Tältä istumalta hän osallistuukin television tekoon mielellään kotisohvalta käsin.

— Yllätyin, kuinka paljon ihmiset tulevat juttelemaan. Sellaiseen ei ole tottunut. En sano, etten ikinä lähtisi mihinkään mukaan. Tykkään olla tavan tallaaja, joten nyt on hyvä näin.

Jasmin Ojalainen

Jasmin Ojalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat