Vippien kysyntä Imatran ajo-tapahtumassa kasvamassa - katsomopaikkaliput tulevat myyntiin lähiaikoina

Kai Skyttä

Imatran ajojen vip-lippujen myynti on kulkenut hyvin. Katsomoihin on tulossa lisää istumapaikkoja.

Heinäkuussa järjestettävän 53. Imatran ajo-tapahtuman vip-lipunmyynti aloitettiin jo tammikuussa. Imatran moottorikerhon myynti ja markkinointi vastaava Marko Heija uskoo, että vip-liput tulevat loppumaan. Kalliimman kategorian vip-kulta liput ovat olleet ostajien suosiossa.

— Kultaisia lippuja on jäljellä noin satakunta. Ne hopea liput myydään varmasti loppuun.

Vip-liput myytiin loppuun myös viime vuonna. Katsomopaikkaliput eivät ole vielä myynnissä, mutta Heija toivoo, että liput saadaan myyntiin mahdollisimman pian.

— Toivotaan, että ennen toukokuuta.

Lisää istumapaikkoja on tulossa lähtösuoralle sekä jokaiseen viiteen pääkatsomoon. Pääkatsomoihin tulee myös screenit tehostamaan kilpailun seuraamista.

Heijan villi veikkaus tämän kesän katsojamäärälle on 50 000. Kerhon varapuheenjohtaja Juha Suikkari hieman toppuuttelee. Hän uskoo, että tapahtuman jatkuvuus lisää kävijöitä. Hän on tyytyväinen, jos alueella on 40 — 50 000 katsojaa. Viime vuonna maksaneita katsojia oli noin 30 000 ja alueella oli noin 40 — 42 000 henkilöä.

— Niin paljon on kiinni siitä minkälainen on sää. Edetään jalat maassa, ettei tule pettymyksiä, Suikkari toteaa.

Markkinoinnissa on suunnattu paukkuja kotimaan lisäksi Pietarin alueelle. Imatran moottorikerho esittäytyy pääsiäisenä Imis17 -moottoripyörämessuilla. Messut ovat tänä vuonna Pietarin kaupungin etelä puolella, joka on Heijan mukaan sijainniltaan hyvä.

Messudelegaatiossa on mukana moottorikerhon edustajien lisäksi Gosaimaan työntekijöitä, venäjän kielen tulkki sekä Pietarin moottoriliiton varapuheenjohtaja. Messuständin sisäänheittäjinä toimivat kolme mallineitosta.

Ständille pystytetään myös teltta sekä grilli markkinoimaan kokoontumisajoja. Potentiaalisia motoristeja Pietarista Heijan mukaan löytyy.

— Moottoripyörät ja mp-kulttuuri on nousussa Venäjällä. Viime vuonna Imatran ajoissa käyneet venäläiset antoivat meille hyvää palautetta.

Heli Rautanen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.