Saimaan kanavasta etsittiin ihmistä, jonka jälkeen kiiruhdettiin sammuttamaan lämpörakennuksen tulipaloa: Lappeenrannan pelastusyksiköillä kiireinen yö ja vähäinen miehitys

Pelastuslaitos suoritti etsintätehtävää, jonka ilmoittaja oli kuullut Saimaan kanavan liepeiltä avunhuutoja. Sen jälkeen vaihdettiin lennosta tulipalon sammutustehtäviin, jota hankaloitti kaluston puute.

Niina Villman

Pelastuslaitoksella oli kiireinen yö.
Pelastuslaitoksella oli kiireinen yö.

Lappeenrannassa pelastuslaitoksen yksiköillä on ollut kiireinen yö, jota on hankaloittanut se, että suuri osa kalustosta osallistuu Taipalsaaren turvesuopalon sammutustöihin.

Pelastuslaitos osallistui ihmisen etsintätehtävään kolmelta aamuyöstä Lappeenrannan Rajatiellä lähellä Saimaan kanavan suuta sen turvapadon liepeillä, kertoo Lappeenrannan paloaseman vuoromestari ja paloesimies Antti Kekäläinen. Etsinnät jouduttiin lopettamaan tuloksettomina.

— Ilmoittaja oli kuullut neljä naisäänen avunhuutoa ja sitä tiedusteltiin parin veneen ja ensihoitoyksikköjen kanssa kanssa kanavassa Nuijamaan järven alkupäässä, toiselta puolen kanavaa ja myös turvapadon sisältä, mutta mitään merkkejä ei löytynyt mistään — vaatteista tai näköhavainnoista. Avunhuuto jäi siis epäselväksi, mutta jos siellä on jotain ollut, niin ajan myötähän se selviää

Sen jälkeen tehtävä vaihtui lennosta, kun Lappeenrannan Kotaniementielllä syttyi aamulla puoli viiden aikaan keskisuuri rakennuspalo. Pelastuslaitoksen täytyi vaihtaa edellisen tehtävän vesipelastuskalusto säiliöautoon ja hälyttää paikalle lisämiehitystä. Paikan päällä oltiin vielä aamuseitsemältä, kertoo Kekäläinen.

— Palo syttyi omakotitalon lämpörakennuksessa lämpökattilan sytyttämisen yhteydessä ja on nyt saatu sammuteltua. Asukas oli oikeaoppisesti yrittänyt alkusammuttaa sitä nestesammuttimella, mutta palo kerkesi yltyä sen verran isoksi, että lämpörakennus syttyi palamaan.

Hänen mukaansa pelastuslaitoksen saapuessa paikalle lämpörakennus oli jo täyden palon vaiheessa. Palo ei kuitenkaan levinnyt omakotitalorakennukseen, eikä siitä koitunut henkilövahinkoja. Kesken edellisen tehtävän tullut hälytys tarkoitti sitä, että Taipalsaaren turvesuopalon vuoksi pelastusyksiköt pääsivat aluksi paikalle pienellä vahvuudella

— Kaupungissa oli hälytysvalmiudessa kaksi paloasemaa, mutta tulimme paikalle kesken kaiken toiselta tehtävältä ja kesti hetki ennen kuin pääsimme paikalle ensin yhdellä yksiköllä. Aluksi suojattiin vain asuinrakennusta, mutta kun muita yksiköitä saapui niin rupesimme sammuttamaan, Kekäläinen sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset