Poliisi on pidättänyt naisen ja kolme miestä epäiltynä palaneen auton takakontista löytyneen ihmisen murhasta — Pahoin palanutta ruumista ei ole vielä tunnistettu

Poliisi vahvistaa 13-vuotiaan pojan löytäneen ruumiin vasta useita tunteja palon jälkeen tiistaina iltapäivällä.

Lukijan kuva

Auto paloi Lauritsalan venesatamassa varhain tiistaiaamuna. Pelastuslaitos sammutti palon ja poliisi kävi paikalla tekemässä tutkimuksia. 13-vuotias poika löysi palaneen auton takakontista ruumiin myöhemmin samana päivänä.
Auto paloi Lauritsalan venesatamassa varhain tiistaiaamuna. Pelastuslaitos sammutti palon ja poliisi kävi paikalla tekemässä tutkimuksia. 13-vuotias poika löysi palaneen auton takakontista ruumiin myöhemmin samana päivänä.

Poliisi on tehnyt pidätyksiä auton takakontista Lappeenrannassa kuolleena löytyneen ihmisen murhasta. Pidätettynä on yksi nainen ja kolme miestä.

Poliisi teki kiinniotot keskiviikkona. Kaikki kiinniotetut ja sittemmin pidätetyt henkilöt ovat lappeenrantalaisia. Kiinniotot tehtiin Lappeenrannassa ja Joensuussa.

Rikoskomisario Teemu Liikkanen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta sanoo kiinniottojen onnistuneen hyvin.

—Kiinniotot menivät poliisin suunnitelmien mukaan. Olemme saaneet kiinni ne, ketkä halusimmekin. Katsotaan jatkossa, onko tarvetta lisäkiinniottoihin.

Liikkanen ei halua tutkinnan tässä vaiheessa tarkentaa, missä kiinniotot tehtiin. Tällä hetkellä poiiisilla ei ole tapauksessa muita epäiltyjä.

Henkilöauto paloi varhain tiistaiaamuna Lauritsalan venesatamassa Lappeenrannassa. Auton takakontista löytyi myöhemmin ruumis. Ruumiin löysi tiistaina palopaikalla perheensä kanssa ollut 13-vuotias poika.

Poliisin tutkimuksissa on tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella poliisi tutkii tapausta murhana. Liikkanen ei kommentoi henkirikoksen tekotapaa tai -paikkaa. 

—Olen saanut oikeuslääkäriltä ruumiinavaustiedot ja hänen näkemyksensä asiaan. Meillä on käsitys tapahtumien kulusta.

Poliisin mukaan ruumis on palanut pahoin, eikä kuolleen henkilöllisyyttä pystytty varmuudella selvittämään oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa. 

—Siinä voi mennä aikaa. Emme pystyneet tietyistä syistä saamaan varmistusta ruumiinavauksessa. Nyt se täytyy selvittää toista kautta.

Poliisi aloittaa pidätettyjen kuulustelut torstaiaamuna. Poliisi ei epäile tällä hetkellä tapauksen liittyvän Lappeenrannassa aiemmin tehtyihin väkivaltarikoksiin.