Eekoon myynti ylitti vain niukasti edellisvuoden – Imatran Prismaan avataan ruoan verkkokauppa

Etelä-Karjalan Osuuskaupan verollinen myynti kasvoi 385,4 miljoonaan euroon.

Kai Skyttä

Myllykeskuksen S-marketia remontoidaan noin 400 000 eurolla.
Myllykeskuksen S-marketia remontoidaan noin 400 000 eurolla.

Etelä-Karjalan Osuuskauppa (Eekoo) remontoi Myllykeskusta Lappeenrannassa noin 1,5 miljoonalla eurolla. Uudistus koskee Myllykeskuksen S-marketia ja muuta kiinteistöä sekä sisätilojen että julkisivun osalta. S-market on Eekoon suurin.

Eekoon marketkaupan johtaja Olli Kurppa kertoo, että S-market päivitetään S-ryhmän uusimman valtakunnallisen ruokakauppakonseptin mukaiseksi. S-marketin osuus Myllykeskuksen investoinnista on noin 400 000 euroa.

Eekoon alueella on ennestään uuden konseptin mukainen S-market Joutsenossa, jonne se rakennettiin viime vuonna. Jatkossa kaikki Eekoon S-marketit uudistetaan noudattamaan samaa konseptia.

Vuoden 2020 Eekoo tekee myös mittavan laajennuksen ja remontin Lappeenrannan Prismaan, johon investoidaan 13,5 miljoonaa euroa. Lisäksi Eekoo avaa ruoan verkkokaupan Imatran Prismassa.

Viime vuonna investointeja 7,5 miljoonalla

Eekoon myynti kasvoi viime vuonna 385,4 miljoonan, kun edellisvuonna se oli 384 miljoonaa. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi vajaan prosentin. Tiedot selviävät Eekoon tulostiedotteesta.

Eekoon mukaan Ison-Kristiinan Sokoksen myynti kasvoi 20 prosenttia ja hotelli- ja ravintolatoimialan myynti 2,4 prosenttia.

Viime vuonna Eekoo investoi 7,5 miljoonaa euroa palveluverkostoonsa. Joutsenon S-marketin lisäksi Saarelle avattiin uusi Sale ja Punkaharjun S-market uusittiin täydellisesti. Myös uusi ravintola Venn avattiin Sokos Hotel Lappeeseen.

Eekoo hanki omistukseensa Kehruuhuoneen ja Lappeenrannan Delta-auton liiketoiminnat.

Bonuksia Eekoo kertoo jakaneensa asiakasomistajille 11,4 miljoonalla eurolla. Taloutta kohti se tarkoittaa keskimäärin 169 euroa, mikä on 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Vuoden lopussa Eekoon henkilöstömäärä oli 982. Henkilöstön määrä kasvoi 29:llä vuonna 2019.¨

Eekoo kertoo myös rekrytoivansa ennätysmäärän kesätyöntekijöitä, kun ensi kesällä pestataan 650 kesätyöntekijää ja -harjoitelijaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset