Tiistaina kaksi sutta Suokumaalla ja keskiviikkona havainto Kansolasta — Suurpetohavainnot viestivät susien paluuta muutaman vuoden jälkeen Vuoksen ja kanavan väliselle alueelle

AOP/Ismo Pekkarinen

Susi talviturkissaan Ranuan eläinpuistoissa helmikuussa 2017.

Vuoksen ja Saimaan kanavan välisellä alueella on tehty susihavaintoja kahtena peräkkäisenä päivänä.

Tiistaina susihavainnon teki Suokumaanjärven pohjoispuolella liikkunut metsästäjä. Tiistaina suurpetohavainto kirjattiin Kansolassa.

Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksen suurpetoyhdyshenkilö Petri Pesonen on kuullut havainnoista, mutta ei ole vielä perehtynyt niihin tarkemmin.

Pesosen mukaan alueella ei ole tehty susihavaintoja muutamaan vuoteen. Tuolloin Nuijamaan ja Rapattilan alueella liikkuneet sudet ovat rajan toisella puolella päätyneet esitettyjen valokuvien perusteella turkisteollisuuden raaka-aineeksi.

Suokumaanjärven pohjoispuolella kahdesta sudesta havainnon tehnyt metsästäjä kuvailee hyvässä kunnossa olleiden susien käyttäytymistä rauhalliseksi.

Kohtaaminen ei tässä tapauksessa johtanut konfliktiin susien ja metsällä mukana olleen saksanseisojan välillä. Se oli tilanteessa metsästäjää kauempana susista.

Gps-paikannuksen perusteella havainto tehtiin 42 metrin etäisyydeltä.

Sudet nähnyt metsästäjä on varma, että eläimet eivät olleet rajan takaa tulleita villikoiria eikä hirvijahdissa käytettäviä jämtlanninpystykorvia tai harmaita norjanhirvikoiria.

Luetuimmat