Näin Etelä-Karjala äänesti — Katso tästä maakunnan jokaisen kunnan vaalitulos

Sauli Niinistön kannatus Etelä-Karjalan kunnissa vaihteli Parikkalan 63:stä Savitaipaleen 72:een. Hopeasijan saivat niin Pekka Haavisto, Matti Vanhanen kuin Paavo Väyrynen.

Eteläkarjalaiset olivat erittäin yksimielisiä presidentti Sauli Niinistön valinnasta jatkokaudelle. Jokaisessa maakunnan kunnassa valitsijayhdistyksen ehdokkaana olleen Niinistön äänet riittivät reilusti valintaan vaalien ensimmäisellä kierroksella.

Kaksinumeroisen kannatusluvun sai Niinistön lisäksi vain kaksi ehdokasta kahdessa kunnassa. Pekka Haavisto (vihr.) pääsi Lappeenrannassa niukasti yli kymmenen prosentin kannatuksen ja Matti Vanhanen (kesk.) Parikkalassa lähes 12 prosentin kannatukseen.

Haavisto kakkonen kaupungeissa ja Taipalsaarella

Äänestäjien yksimielisyys rajoittui Etelä-Karjalassa voittajaan. Hopea- ja pronssimitalisteissa on merkittävästi kuntakohtaista vaihtelua. Kakkossijoja ottivat niin Paavo Väyrynen (valitsijayhdistys), Pekka Haavisto kuin Matti Vanhanen.

Haavisto oli kakkossuosikki molemmissa kaupungeissa eli niin Imatralla kuin Lappeenrannassa sekä lisäksi myös Taipalsaarella.

Matti Vanhanen menestyi valtaosassa Etelä-Karjalaa selvästi paremmin kuin valtakunnallisesti. Vanhanen sai hopeasijan Etelä-Karjalan kunnista Savitaipaleella, Parikkalassa, Lemillä, Rautjärvellä ja Ruokolahdella.

Luumäkeläiset äänestivät vaalien toiselle sijalle Paavo Väyrysen.

Torvalds sai ääniä jokaisessa kunnassa

Vaalitaiston häntäpään sijoituksista maakunnan äänestäjien näkemykset jälleen yhtenäistyvät. Kaikissa kunnissa jumbosijalle jäi Nils Torvalds (rkp), joka hänkin keräsi kuitenkin ääniä maakunnan jokaisessa kunnassa.

Laura Huhtasaaren (ps.) tulos Etelä-Karjalan kunnissa oli sijoitukset välillä 3.—5., Tuula Haataisen (sd.) 5.—6. ja Merja Kyllösen (vas.) 6.—7.

Lappeenrannassa Haavisto pääsi yli 10 prosentin

Parikkalassa Vanhanen tuli toiseksi

 

Ruokolahtelaiset äänestivät Huhtasaaren pronssille

 

Rautjärvellä tiukka kisa kakkospaikasta

 

Luumäellä Väyrynen otti toisen sijan

 

Savitaipaleella Niinistö oli todella ylivoimainen

 

Lemillä Vanhanen menestyi hyvin

Taipalsaarella Haavisto kiilasi toiseksi

Luetuimmat