Ruokolahden ja Rautjärven seurakuntien yhdistymisen valmistelut käynnistyvät ensi vuoden alussa

Kirkkovaltuuston äänestys aiheutti runsasta keskustelua niin kokouksessa kuin sen jälkeenkin.

Heidi Veijalainen

Seurakunnilla on vuosi aikaa järjestää asiat yhteiselle mallille.
Seurakunnilla on vuosi aikaa järjestää asiat yhteiselle mallille.

Ruokolahden kirkkovaltuuston puheenjohtaja Mirja Henttonen kuvailee seurakuntien liitosta käsitelleen äänestyksen aiheuttaneen runsaasti keskustelua. Lopulta puheenjohtaja joutui rajaamaan puheenvuorot kolmeen minuuttiin. Henttosen mukaan kielteinen päätös oli ennakoitavissa.


— Jo selvitysmiehen kanssa käydyissä palavereissa huomioitiin että näin saattaa käydä.


Henttonen oli selvitysten alkaessa liitoksen puolella. Hän kuitenkin päätti muuttaa kantaansa neuvotteluiden edetessä. Puheenjohtajan päätökseen vaikuttivat luottamushenkilöiden, henkilökunnan ja seurakuntalaisten kuulemiset.


Ruokolahden kirkkovaltuuston äänet jakautuivat 12-7. Henttonen ei usko sen aiheuttavan juopaa jäsenten välille. Kokouksessa todettiin että päätös on tehty ja sen mukaisesti eletään.
Kokouksen jälkeen keskustelu jatkui vielä pitkään, ja ruokolahtelaiset kuulivat myös Imatran päätöksestä. Se oli Henttosen mukaan odotettu.


— Vaikka ei imatrallakaan yksimielisiä oltu, toisin kuin Rautjärvellä.

Vuosi aikaa

Henttosen mukaan joulunaika vietetään rauhassa, ja ensi vuoden puolella Ruokolahti ja Rautjärvi aloittavat yhteisessä seurakunnassa toimimiseen tarvittavien toimenpiteiden selvittelyn. Asioiden järjestelyyn on aikaa vuosi. Henttonen on vakuuttunut että siinä ajassa yhteistyö Rautjärven kanssa saadaan toimimaan.


Henttonen näkee tulevaisuuden haasteena väen vähenemisen niin muuttotappion kuin ikääntymisenkin myötä kaikissa seurakunnissa.


—Se on tekijä joka voi aiheuttaa tulevaisuudessa liitostarpeen Imatran kanssa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset