Karavaanarien vaunualueille tulee työpaikkoja tulevaisuudessa

Otto Ponto

Palvaanjärven leirintäaluetta Luumällä ylläpidetään pitkälti talkoovoimin. Ravintolassa on kesäisin kaksi palkattua työntekijää ja talvella aluetta hoitaa yksi osa-aikainen työntekijä.
Palvaanjärven leirintäaluetta Luumällä ylläpidetään pitkälti talkoovoimin. Ravintolassa on kesäisin kaksi palkattua työntekijää ja talvella aluetta hoitaa yksi osa-aikainen työntekijä.

Neljä kaakkoissuomalaista karavaanariyhdistystä omistaa oman vaunualueen. Vain Savonlinnan seudun yhdistys sekä kouvolalainen Kaakon Cawerit käyttävät ulkopuolisen tarjoamia palveluja.

Haminalainen Purho on ollut karavaanarien hallussa 1970-luvulta lähtien ja Saimaan seudun väki löysi Laamalansaaren vuonna 1983. Tuoreimmat kaupat tekivät kouvolalaiset ostaessaan Palvaanjärven leirintäalueen vuonna 2015.

Palvaanjärvi on osakeyhtiö, muut vaunualueet ovat yhdistysten omistamia. Talkootyö pitää käyttökulut alhaalla, mutta jäsenten ikääntyminen asettaa haasteita toiminnalle.

— Alueet pyörivät talkoovoimin niin kauan kuin talkoita halutaan tehdä. Muussa tapauksessa esimerkiksi yrittäjä voi alkaa pyörittää toimintaa, Karavaanarien kattojärjestö SF-Caravanin toiminnanjohtaja Timo Piilonen toteaa.

Laamalansaaressa talkoovoiman hiipuminen on jo ratkaistu ostamalla palveluja paikalliselta yrittäjältä.

— Ulkopuolinen siistijä käy kahdesti viikossa siivoamassa perusteellisesti rantasaunan ja keittiön, SF-Caravan Saimaan Seudun puheenjohtaja Kari Heikkonen kertoo.

Voimien rajallisuus on tunnustettu myös Palvaanjärvellä, jossa kaksi kesätyöntekijää huolehtii ravintolasta. Talvella aluetta hoitaa yksi osa-aikainen työntekijä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.