Imatran demarit haluavat uuden tutkimuksen uimahallin kunnosta - Ajatus kerrostalojen rakentamisesta urheilutalon tontille tyrmättiin demarien kokouksessa

Omarantaisille tonteille demarit eivät lämpene. Saimaan saaret pitäisi jättää virkistyskäyttöön.

Piia Kaskinen

Imatran sosialidemokraatit esittävät , että VTT tekisi Imatran uimahallista perusteellisen kuntoarvion.
Imatran sosialidemokraatit esittävät , että VTT tekisi Imatran uimahallista perusteellisen kuntoarvion.

Keskustelu Imatran uimahallin ja urheilutalon tulevaisuudesta saa lisää kierroksia. Imatran demarit vaativat uutta, puolueetonta tutkimusta uimahallin ja urheilutalon kunnosta, ennen kuin rakennusten kohtalosta tehdään päätöksiä.

– Ei tässä nyt niin kiire ole, että laajaa rakennusteknistä selvitystä ei ehdittäisi tehdä uimahallin ja urheilutalon kunnosta. Isoja päätöksiähän tässä ollaan tekemässä, sanoo Imatran sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja Ilkka Nokelainen.

Imatran sosialidemokraatit listasivat keskiviikkona kokouksessa oma elinvoimastrategiansa. Urheilutalo ja uimahallin kohtalo oli kokouksen pääpuheenaihe.

Mitra on selvittänyt rakennusten kuntoa konsulttitutkimuksella. Demarien mielestä uusi tutkimus pitäisi teettää Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä, joka oli mukana selvittämässä rakennusten kuntoa vuonna 2004 ennen uimahallin edellistä peruskorjausta.

Uimahallin ja urheilutalon tilalle on visioitu kaavamuutoksessa asuintaloja. Maapohjan myynnistä on arvioitu saatavan rahaa uudisrakennusten rahoittamiseen.

Demarit tyrmäävät ajatuksen uimahallin ja urheilutalon tontin muuttamisesta kerrostalojen rakennuspaikaksi.

– Sellainen henki meillä keskustelussa oli. Jos tutkimuksissa päädytään sellaiseen tulokseen, että uudisrakennukset pitää rakentaa, niin nykyistä aluetta pitäisi hyödyntää muuten kuin kerrostalorakentamiseen, Nokelainen sanoo.

Muut hyödyntämistavat voisivat demareiden elinvoimastrategian mukaan olla vaikka kiinteistön muuttaminen muihin tarkoituksiin, jos se on toteutettavissa. Tiloja ja aluetta voitaisiin täyttää vaikka sisäaktiviteettipuistolla, yritystoiminnalla ja järjestöjen tiloilla.

– Varpasaaressa on kehityssuunnitelmia, uimahallin alue sopisi hyvin sitä tukemaan. Palautetaan vaikka leirintäalue siihen ja keilahallin säilyttämistäkin pidettiin tärkeänä, Nokelainen kertoo.

Rantarakentaminen on yksi demareiden Imatran elinvoimastrategian keinoista vuosille 2020, mutta omarantaisten tonttien kaavoittaminen ei kuulu ohjelmaan.

- Itä-Siitolassa voisi olla tontteja vähän samaan tapaan kuin Sienimäenrannassa, Nokelainen sanoo.

Toinen ehdotettu rantaa lähellä olevien tonttien rakennuspaikka on Niskalampi.

Saimaan saariin rakentaminen ei kuulu Imatran sosialidemokraattien suunnitelmiin. Ne pitäisi säilyttää luonnontilassa, kohennusta esitetään tehtäväksi vain virkistys ja retkeilykäytön osalta.

Luetuimmat