Postilaatikoiden hidas tyhjennystahti ihmetyttää: Vuoksenniskalla postia pursuili laatikon suusta ulos

Päätyikö osa postista varkaille, miettii tyhjän joulupostikuoren löytänyt ohikulkija.

Tällainen löytyi täpötäyden postilaatikon lähettyviltä, auki revittynä ja rytyssä. Missä mahtavat olla mahdolliset sisällä olleet joulutervehdykset, kuoren löytäjä ihmettelee.
Tällainen löytyi täpötäyden postilaatikon lähettyviltä, auki revittynä ja rytyssä. Missä mahtavat olla mahdolliset sisällä olleet joulutervehdykset, kuoren löytäjä ihmettelee.

Postilaatikot olivat viime viikonvaihteessa ääriään myöten täynnä Imatran Vuoksenniskalla.
Joulupostikuoria ja muuta kirjepostia pursuili jopa ulos postilaatikon suuaukosta, kertoo tilanteen merkille pannut ohikulkija.
Myöhemmin postilaatikon lähettyviltä löytyi yksi joulupostikuori auki revittynä ja rytättynä.

Veikö voro postit?

Miksei laatikoita käyty välillä tarkastamassa ja tyhjennetty useammin, vaan annettiin niiden täyttyä ääriään myöten ja ylikin.

Kyse oli postin joka kotiin perinteisesti jakamista punaisista kirjekuorista, johon posti pyytää laittamaan halvemmalla postimaksulla lähetettävät joulutervehdykset. Viimeinen postituspäivä oli tiistaina 12. joulukuuta.
— Sattumalta tämä postikuori löytyi Minimanin takaa auki revittynä. Arvelen jonkun pitkäkyntisen anastaneen sen täydestä postilaatikosta. Korteista tai muusta sisällöstä ei näkynyt merkkejä, ohikulkija kertoo.

Miksei laatikoita tyhjennetty useammin?

Silminnäkijä ihmettelee postin toimintaa.
Jo ennakkoon saattoi arvata, että joulutervehdyksiä kirjoitettiin oikein urakalla juuri viime viikonloppuna ja postilaatikoiden siis täyttyvän.
Miksei laatikoita käyty välillä tarkastamassa ja tyhjennetty useammin, vaan annettiin niiden täyttyä ääriään myöten ja ylikin, hän kysyy.
— Muutoinkin postin menettely harmittaa, kun laatikoita vähennetään ja keräysaikoja muutellaan asiakkaita informoimatta.

Posti: Laatikot tyhjennetään vähintään päivittäin

Postin Kaakkois-Suomen aluejohtaja Kai Taam kertoo, että suureen postimäärään oli varauduttu tihentämällä tyhjennysvälejä.
Normaalioloissa postilaatikoita ei pienemmissä kaupungeissa tyhjennetä viikonloppuisin lainkaan. Joulun aikaan laatikot tyhjennetään sen sijaan pääsääntöisesti kerran päivässä tai tarpeen mukaan useamminkin.
— Ja jos on oikein suuret volyymit, tarvittaessa paikalle toimitetaan isompi kirjelaatikko, Taam kertoo.

Joulukorttien määrä on vuosien saatossa vähentynyt, mutta edelleen niitä lähetetään miljoonittain.
Joulukorttien määrä on vuosien saatossa vähentynyt, mutta edelleen niitä lähetetään miljoonittain.

Yksittäistapaus

Hänestä kyse on harvinaisesta yksittäistapauksesta.
Myös Lappeenrannassa postilaatikko pääsi täyttymään kauppakeskus Iso-Kristiinassa, mutta muualta ilmoituksia ei ole tullut Kaakkois-Suomessa.
Taam arvelee, että Vuoksenniskalla kyseiseen postilaatikkoon on saattanut tulla erityisen paljon postia, tai sitten postilaatikko on täyttynyt epätasaisesti ja ennen aikojaan poikittain jääneiden kirjapalautusten tai muiden suurempien lähetysten takia.
Kai Taam toivoo, että täyttyneestä postilaatikoista ilmoitettaisiin laatikon kyljestä löytyvään puhelinnumeroon.
— Laatikko käydään tyhjentämässä siinä tapauksessa välittömästi.

Halpuus houkuttelee useimpia

Taam muistuttaa myös, että joulukortit voi postittaa edullisemmalla postimaksulla punaisessa lähetyskuoressa jo hyvissä ajoin etukäteen. Kortit jaetaan siitä huolimatta vasta lähempänä joulua.
Ylivoimainen enemmistö hyödyntää halvempaa postimaksua, mutta jättää postituksen viime tippaan.
— Tahtoo olla, että noin 80 prosenttia joulukorteista lähetetään niinä viimeisinä päivinä.

Ykkösluokassa ehtii vieläkin

Joulukortit ehtivät yhä perille jouluksi, kunhan ne postitetaan viimeistään 20. joulukuuta ennen kirjelaatikoiden tyhjennysaikaa.
Postimaksu on nyt 1,4 euroa, kun taas 12. joulukuuta saakka se oli 95 senttiä.

Uusimmat uutiset