Väliaikainen ramppi ja kukkaistutukset odottavat RZD:n testijunalla huomenna Imatrankosken asemalle saapuvia

Ylimääräinen koskinäytös on kello 11. Siinä ei ole musiikkia.

Minna Mäkinen

Kukkaistutukset somistavat kulkuväylää.
Kukkaistutukset somistavat kulkuväylää.

Huomenna lauantaina Imatralle saapuu Venäjän rautateiden testijuna venäläis-suomalaisine delegaatioineen. Harvinaista tapausta juhlistamaan on radan viereen rakennettu erillinen laituri portaineen ja kulkuväylän varrelle tuotu kukka-astioita. Myös radan lähialueita on siistitty.

Laiturin kustannuksista vastaa kaupungin mukaan ensisijaisesti Väylä. Imatran kaupunki on sijoittanut muutamia tuhansia euroja alueen siistimiseen.

Junan kyydissä on 46 henkilön suuruinen seurue. Heistä suomalaisia on 19. Imatran kaupungin väkeä mukana on puolenkymmentä. Henkilöt ovat RZD:n kutsumia.

Minna Mäkinen

Väliaikainen laituri on metallirakenteinen.
Väliaikainen laituri on metallirakenteinen.

Uudentyyppinen Siemens ABC123-juna saapuu Imatrankosken asemalle kello 10.15. Juna pystyy kulkemaan sekä dieselillä että sähköllä. Imatralle juna saapuu dieselin voimalla.

Juna seisoo asemalla kello 16 asti, jolloin junaseminaariin Imatralla osallistuvat venäläiset vieraat lähtevät kotimatkalle. Seminaarissa pohditaan rautatierajan kansainvälistämistä.

Lauantaina Imatralla liikennöi myös historiallinen Ukko-Pekka höyryjuna. Höyryveturimatkat 1009 Oy kyyditsee matkustajia Imatran tavara-aseman, Immolan ja Vuoksenniskan välillä.

Imatrankosken rata-alueella on liikkumista on lauantaina rajattu turvallisuussyistä. Rata-alueelle ei ole lupa mennä. Paikalla on järjestyksenvalvojia.

Junavieraiden kunniaksi Imatrankoski kuohuu klo 11. Näytöksessä ei ole musiikkia.

Minna Mäkinen

Lähialueitakin on siistitty.
Lähialueitakin on siistitty.

Uusimmat uutiset