Mökistä kodiksi — Ruokolahti haluaa helpottaa vapaa-ajan asunnon muuttamista vakituiseksi asunnoksi

Rantayleiskaavan tarkistus koskettaa toistasataa kiinteistöä, joista noin viiteenkymmeneen on haettu käyttötarkoituksen muutosta.

Katja Juurikko

Ruokolahti laittaa rantaviivan rakennukset syyniin. Arkistokuva
Ruokolahti laittaa rantaviivan rakennukset syyniin. Arkistokuva

Ruokolahti haluaa väljentää kriteerejä ja helpottaa mahdollisuutta muuttaa vapaa-ajan asunto vakituiseksi asunnoksi. Asiaa käsiteltiin kunnanhallituksen kokouksessa eilen.

Saimaan sekä sisäjärvien alueelle haetaan yhteensä yli toistasataa muutosta, joista kunnanjohtaja Antti Pätilän arvion mukaan noin viitisenkymmentä käsittelee kiinteistön muuttamista vakituiseksi asunnoksi.


Loput tarkistusprosessin hakemuksista ovat teknisiä tarkistuksia, jolloin esimerkiksi rakennuspaikkaa halutaan siirtää tai laajentaa, tai korjata tekninen merkintävirhe.
Maanomistajien muutoskohteita on jätetty kuntaan vuoden 2009 jälkeen, jolloin tarkistus suoritettiin viimeksi.
 

Sijainnilla ei enää merkitystä


Nyt muutoksen tekemistä halutaan helpottaa esimerkiksi sillä, että rakennuksen etäisyydellä asutuskeskuksista ei ole enää merkitystä asunnon käyttötarkoituksen muuttamiseksi.


— Esteitä mökin muuttamiseksi vakituiseen käyttöön voi puolestaan olla vaikka vesiliittymän puuttuminen tai tontin koko, Pätilä kuvailee.


Kaavaluonnokset ovat nähtävillä joulu- ja tammikuussa. Samaan aikaan kaavanlaatija pitää vastaanottoaan.


— Päätöksiä saadaan ensi kesään mennessä, Pätilä arvelee.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset