Imatra, Ruokolahti ja Rautjärvi eivät ole vielä tehneet päätöksiä Lappeenrannan lentokentän tukemisesta

Imatra, Ruokalahti sekä Rautjärvi odottavat Lappeenrannan esitystä aiheesta. Keskustelua yleisellä tasolla asiasta on käyty.

Kai Roslakalla, Tuomo Sallisella ja Harri Anttilalla on yhteinen näkemys siitä, että lentokenttä tukee maakunnan matkailua.
Kai Roslakalla, Tuomo Sallisella ja Harri Anttilalla on yhteinen näkemys siitä, että lentokenttä tukee maakunnan matkailua.

Lappeenranta on käynyt syksyn aikana neuvotteluja lentokentästä hyötyvien lähikuntien mukaantulosta lentokentän kustannuksiin.

Imatran kaupunki ei ole vielä toistaiseksi tehnyt päätöksiä asian suhteen. Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka kertoo, että asia ei toistaiseksi ole ollut ajankohtainen.

— Yleisellä tasolla keskustelua asiasta on käyty, mutta kantaa ei ole vielä otettu. Konkreettinen esitys tästä asiasta on puuttunut.

Roslakka ei vielä osaa varmasti sanoa, onko asiasta tulossa esitys, mutta pitää sitä todennäköisenä. Roslakka allekirjoittaa sen, että Lappeenrannan lentokentästä on hyötyä koko Etelä-Karjalan alueelle Imatra mukaanlukien.

— Esimerkiksi viime kesänä Italiasta kävi 52 hengen seurue, joka majoittui Imatralla, hän mainitsee.

Ruokolahti odottaa tarkkaa esitystä

Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen kertoo, että heillä ei ole toistaiseksi tarkkaa tietoa siitä, mikä Lappeenrannan esitys asiasta on. Ruokolahden kunta tekee päätöksiä sen jälkeen, kun he saavat tarkan esityksen.

— Neuvotteluvalmius meillä on, Sallinen toteaa.

Sallinen ei lähde erittelemään minkälaista suoraa hyötyä lentokentästä on Ruokolahden kunnalle. Hänen mielestään asia on nähtävä koko maakunnan laajuisena asiana.

— Lentokentästä on selkeää hyötyä maakunnan matkailulle ja sitä kautta elinvoimalle, hän toteaa.

Rautjärvi seuraa tilannetta

Rautjärven kunta on keskustellut tukemisesta, mutta selkeää kantaa myöskään Rautjärvi ei ole vielä asiaan ottanut.

Rautjärven kunnanjohtajan Harri Anttilan mukaan jos maakunnan muut kunnat lähtevät laajasti mukaan tukemiseen, niin Rautjärven kunta voisi tukemisessa olla mukana.

Anttilan mukaan lentokenttä tukee enemmänkin koko maakunnan matkailun hyötyjä, suora hyöty kunnalle taas on vähäistä.

— Me seuraamme tilannetta, ja asia ratkaistaan budjetin yhteydessä, Anttila kertoo.

Hänen mukaansa tukisumma ei voi olla enempää kuin kaksi euroa asukasta kohden. Anttila painottaa, että Rautjärvi tukisi maakunnan lentomatkailun markkinointia, eikä suoraan lentokenttää.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset