Imatran Lapinkävijät järjestää juhlalenkin Suomen kunniaksi, pyörän voi somistaa vaikka siniristilipulla

Brian Jackson/Fotolia

Koko päivän retki suuntautuu Imatralta Joutsenoon, Konnunsuolle, Nuijamaalle, Lappeenrantaan ja edelleen takaisin Imatralle.

Satavuotiasta Suomea on kuluneen vuoden aikana juhlittu mitä moninaisimmin tilaisuuksin ja tempauksin. Myös pyöräilijät ovat päättäneet kantaa kortensa kekoon pyöräilemällä lauantaina sadan kilometrin lenkin. Tempauksen järjestää Imatran Lapinkävijöiden pyöräilytoimikunta.

— Idea tuli eräältä ruokolahtelaiselta pyöräilijältä, joka on ollut mukana koko kesäkauden maanantaipyöräilyissä. Hän heitti, että jos lähdettäisiin kiertämään Puruvettä, kun sen ympärys on juuri sata kilometriä. Sinne olisi kuitenkin pitänyt lähteä autoilla, joten päädyimme pyöräilyyn kotimaastoissa, kertoo Reijo Siitonen Imatran Lapinkävijöistä.

Retki on koko päivän retki ja se suuntautuu Imatralta Joutsenoon, Konnunsuolle, Nuijamaalle, Lappeenrantaan ja edelleen takaisin Imatralle. Reitti voi muuttua, jos lauantain sää on sateinen.

— Meillä on pyörissä mittarit, jotka kertovat, milloin satanen on täynnä. Alle satasen emme missään nimessä jää, mutta jos menee yli, niin siitä ei kukaan rokota, Siitonen naurahtaa.

Suomi 100 -pyöräily alkaa Imatran urheilutalolta kello 9. Pakollisena varusteena on pyöräilykypärä. Lisäksi juomaa ja evästä tarpeen mukaan. Pyöränkin voi somistaa vaikka Suomen lipulla. Nuijamaalla on mahdollisuus myös omakustanteiseen ruokailuun. Siitonen kertoo, että keskinopeus pyritään matkan aikana pitämään 17—18 kilometrissä tunnissa.

— Jos joku säikähtää matkaa, niin ryhmä on myös mahdollista jakaa niin, että toinen ryhmä ajaa hiljempaa. Katsotaan sen mukaan, ketä matkalle on lähdössä. Satanen voi kuulostaa paljolta, mutta silloin täytyy muistaa, että matkassa ollaan koko päivä, sanoo Siitonen.

Imatran Lapinkävijöiden pyöräilytoimikunnan järjestämät maanantaiset iltapyöräilyt alkavat olla tältä kesältä pyöräilty. Lähialueille suuntautuneet retket ovat olleet suosittuja huolimatta kesän erittäin vaihtelevista ilmoista.

Maanantain iltapyöräilyt ovat pyörineet Imatran Lapinkävijöillä vuodesta 2004 asti. Tämän syksyn viimeinen pyöräretki tehdään 25. syyskuuta.

Joonas Tapaninen

Joonas Tapaninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.