Imatran kaupunki varautuu koronan kiihtyvään vaiheeseen: Vähintään 15 minuuttia kestävissä asiakaskontakteissa suositellaan maskin käyttöä

Lukioissa varaudutaan etäopetuksen järjestämiseen ja sairaanhoitopiirin antamiin maskisuosituksiin.

Tiina Mutila

Imatran kaupunki on tarkentanut kaupungin omia maskikäytäntöjä.
Imatran kaupunki on tarkentanut kaupungin omia maskikäytäntöjä.

Imatran kaupungin koronatiimi on aloittanut varautumisen epidemian kiihtymiseen myös Etelä-Karjalassa.

Hyvinvointipalvelujen päällikkö Arja Kujala kertoo tiedotteessa, että Imatran seudulla ollaan epidemian osalta edelleen perustasolla, eikä ylireagointiin ole tarvetta.

– Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti ja kaikilla meillä on vastuu epidemian torjunnasta, Kujala sanoo.

Viime viikolla Imatran kaupungintalolla päädyttiin maskisuosituksiin asiakaspalvelutilanteessa, joissa ei ole pleksiä välissä tai kahden metrin turvaväliä ei voida taata. Nyt linjaus yhtenäistetään koskemaan vastaavia asiakaspalvelutilanteita kaupungilla.

Jos esimerkiksi asiakaskontakti kestää 15 minuuttia eikä turvaväli ole mahdollinen, tulisi maskia käyttää niin asiakkaan kuin virkailijan.

Sisäliikuntatilojen tapahtumissa, otteluissa tai vastaavissa suositellaan valtakunnan urheiluliittojen ohjeiden mukaisesti maskin käyttöä katsojille.

Suositus kasvomaskin käytöstä on voimassa koko Etelä-Karjalan alueella.

Lukiossa varaudutaan etäopetukseen

Imatran kaupungin uusi maskisuositus ei koske opiskelijoita, koululaisia eikä koulujen henkilökuntaa koulun normaalissa arjessa.

Lukiossa varaudutaan siihen, että toiselle asteelle tulee jossain vaiheessa maskisuositus sairaanhoitopiirin taholta. Tuolloin harkittavaksi tulee se, että osa opiskelijoista siirtyy etäopetukseen.

Luetuimmat

Kommentoidut