Teknosafen halli on valmistumassa Korvenkantaan yrityspuisto Mioniin – Mitra neuvottelee edelleen kahden muun yrityksen kanssa, mutta korona-aika on hiljentänyt kysyntää

Jarmo Hämäläinen

Yrityspuisto Mionin ensimmäinen rakennus Korvenkantaan Kuutostien kupseeen valmistuu halmikuun alukupuolella, vuokralaiseksi tulee Teknosafe. Yrityspuiston nimitolpassa on vielä reilusti tilaa, Teknosafen sopimuksen lisäksi puistoon on tehty kaksi aiesopimusta.
Yrityspuisto Mionin ensimmäinen rakennus Korvenkantaan Kuutostien kupseeen valmistuu halmikuun alukupuolella, vuokralaiseksi tulee Teknosafe. Yrityspuiston nimitolpassa on vielä reilusti tilaa, Teknosafen sopimuksen lisäksi puistoon on tehty kaksi aiesopimusta.

Kuutostien kupeeseen Korvenkantaan nouseva yrityspuisto Mioni Industrila Park saa ensimmäiset asukkaansa pikapuoliin.

– Rakennus on valmis 5. helmikuuta, Katsotaan sitten sopiva muuttoajankohta, kertarysäyksellä siirretään toiminta sinne, kertoo puiston ensimmäiseksi vuokralaiseksi tulevan Teknosafen toimitusjohtaja Anna Helminen.

Vuoksenniskalta Korvenkantaan siirtyvän Teknosafen tilat tuplaantuvat uudessa hallissa 600 neliöstä 1 200 neliöön.

Mitran rakennuttamien uusien toimitilojen rakennuskustannukset ovat 2,46 miljoonaa euroa, jotka peritään vuokralaiselta pääomakuluineen vuokrissa. Hiilineutraalin uudisrakennuksen lämpö tuotetaan maalämmöllä ja sähkö osittain aurinkosähköjärjestelmällä.

Mitran toimitusjohtajan Lassi Nurmen mukaan Teknosafen muita täysin varmoja tulijoita Mioni-puistoon ei ole.

Aiesopimusten pohjalta Mitra jatkaa neuvotteluja kahden yrityksen kanssa.

Mikä siten on aiesopimus ja sitooko se osapuolia millä tavoin.

– Aiesopimus on kahden osapuolen välinen sopimus siitä, kuinka selvitystä jatketaan. Tavoitteena on tietysti varsinainen vuokrasopimus, tapauskohtaisesti neuvotellaan aiesopumuksen ehtoja, Nurmi määrittelee.

Korona-aika on tehnyt yritykset varovaiseksi

Neuvottelujen aiesopimusvaihe voi kestää pitkäänkin, eivätkä kaikki neuvottelut johda tulokseen. Uusia yrityksiä ei Nurmen mukaan ole tullut neuvotteluihin syksyn jälkeen yrityspuisto Mioniin.

– Korona-aika on tehnyt yritykset varovaiseksi suunnitelmissaan, epävarmuustekijöitä on nyt paljon. Isoista investoinneistahan siinä on kysymys, kun uusia toimitiloja mietitään. Yhteydenottoja on tullut selvästi vähemmän kuin vuosi sitten, Lassi Nurmi sanoo.

Teknosafen nykyinen Vuoksenniskan rakennus siirtyy Mitralle heti yrityksen muuton jälkeen.

– On siitäkin neuvotteluja käyty mahdollisen vuokralaisen. Ensisijaisesti haemme siihen yhtä isoa toimijaa, emme halua lähteä pilkkomaan tiloja. Hyvä hallihan se on ja hyvin liikenneyhteyksien päässä.

Luetuimmat